Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνέλαβαν και τον Αιγύπτιο

Ο συλληφθείς φέρεται ως ο οργανωτής της μεταφοράς μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία με τη χρήση πλωτού σκάφους, που είχε ως κατάληξη τον πνιγμό δώδεκα (12) μεταναστών στις 15-11-2013 στην περιοχή Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας
Συνελήφθη χθες (28-1-2014) το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πολυήμερες έρευνες, ένας (1) αλλοδαπός Αιγυπτιακής καταγωγής, ηγετικό μέλος της οργάνωσης των δουλεμπόρων, που είχε έντονη δράση στην Αιτωλοακαρνανία......

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς εμπλέκεται συνολικά σε πέντε (5) υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης. Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται αφορούν στις περιοχές της Θράκης, της Ροδόπης, της Λευκάδας, της Αττικής και της Κορινθίας.
Ειδικότερα, σε μία από τις παραπάνω, ο συλληφθείς φέρεται ως ο οργανωτής της μεταφοράς μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία με τη χρήση πλωτού σκάφους, που είχε ως κατάληξη τον πνιγμό δώδεκα (12) μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων (4) ανηλίκων, στις 15-11-2013 στην περιοχή Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας.
Το εγκληματικό προφίλ του συλληφθέντα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα βίαιο και σκληρό, ενώ σε κάθε προσπάθεια προσαγωγής του αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη και επιχειρούσε να διαφύγει, ενώ παραβίαζε συστηματικά τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί σχετικά με την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και τρεις (3) κάρτες SIM .
Ο συλληφθείς, κατηγορούμενος κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, όπως προώθηση μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό από κερδοσκοπία κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και πρόκλησης ναυαγίου εκ προθέσεως από το οποίο επήλθε θάνατος, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Αθηνών.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο