Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο στους φτωχούς αγρότες (VIDEO)


         «Ο προϋπολογισμός του 2014 κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, φορτώνοντας στις πλάτες τους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
      Στην τοποθέτηση που έκανε στη Βουλή, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, σημείωσε πως περιλαμβάνει σκληρά μέτρα που «θερίζουν» το πενιχρό εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.........


        Ενδεικτικά ανέφερε την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τις αυξήσεις στα εφόδια, στο αγροτικό ρεύμα και στο αγροτικό πετρέλαιο, τις σημαντικές μειώσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου καυσίμων, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ και στον ΟΓΑ. «Η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής φτάνει στο αποκορύφωμά της, προβλέποντας μείωση των συντάξεων φτωχοκομείου του ΟΓΑ κατά 5,5% σε σχέση με το 2013», ανέφερε χαρακτηριστικά.
       Όπως είπε, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η φορολόγηση της αγροτικής γης και της κατοικίας, που θα συμβάλει στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, για να μαζευτεί η γη σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους βουλευτές της για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έκανε λόγο για «επικοινωνιακό κουρνιαχτό». Πρόσθεσε πως αυτά τα «παζάρια» αφορούν «παντελώς ανέξοδες αλλαγές» και «δευτερεύουσες πτυχές» που αφήνουν στο απυρόβλητο τα νέα μαζικά χαράτσια που θα μοιράζονται στις λαϊκές οικογένειες.
        Ο Νίκος Μωραΐτης κατήγγειλε τα «αγροτοδικεία» και τη γενικότερη ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να περάσει αυτή η πολιτική. Επίσης υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε «λεκτικούς διαξιφισμούς» χωρίς να θίγουν τον πυρήνα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, της ΕΕ και της ΚΑΠ, γιατί είναι στην ίδια «αντιλαϊκή όχθη».
Απευθυνόμενος στη φτωχή αγροτιά, ξεκαθάρισε ότι «μόνο η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο στα οξυμένα προβλήματά τους», χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστική και επίκαιρη» την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που συμφέρει το λαό και τη χώρα και στην αγροτική παραγωγή, καλύπτοντας τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο