Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης (ΚΚΕ): Πακτωλός χρήματος στους κατασκευαστικούς ομίλους (VIDEO)


    Πρόκληση και απαράδεκτη χαρακτήρισε τη «συμφωνία τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων» ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, δηλώντας στη συζήτηση στη Βουλή πως το κόμμα την καταψηφίζει.
       Τόνισε ότι το κράτος άμεσα και έως το 2015 δίνει 1,15 δισ. ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους, με εγγύηση της κερδοφορίας τους ακόμα και σε περίπτωση που μειωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων άρα και των εσόδων που έχουν προϋπολογίσει..............



   Κατήγγειλε πως αυξάνεται και ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης με τη μείωση έως και 40% των μισθών των εργαζομένων στους οδικούς άξονες.
    Σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έναρξη των έργων στους οδικούς άξονες, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πανηγύρι που είναι τμήμα της εξαπάτησης του λαού, πως οι επενδύσεις είναι φάρμακο και μονόδρομος ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Καυτηριάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επιδιώκει καλύτερη διαπραγμάτευση των όρων σφαγής του λαού εντός της ΕΕ.
      Αναφερόμενος στη θέση του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αγωνιστεί για δημόσιες σύγχρονες και δωρεάν μεταφορές, με τους δρόμους να είναι λαϊκή περιουσία, για ένα ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών που θα κατασκευάζει έργα που είναι απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο