Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αρνούνται τις κατηγορίες οι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης με τους αλλοδαπούς εργάτες

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών του Μεσολογγίου οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι επτά συνολικά κατηγορούμενοι , για την υπόθεση της εμπορίας ανθρώπων και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης δεκάδων Ρουμάνων στην περιοχή της Κατοχής. Οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι ένας 53χρονος και μια 50χρονη από το Λεσίνι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.........


Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, δικηγόρο Παντελή Βαμβακά , δεν υπάρχει κανένα ζήτημα είτε εγκληματικής οργάνωσης είτε εκμετάλλευσης. Όπως υποστηρίζεται οι εργάτες ήρθαν με λεωφορείο,  συνολικά 60 άτομα από την Ρουμανία και τελικά αφού κάποιοι σταμάτησαν σε άλλες περιοχές, οι τριάντα βρέθηκαν στην περιοχή για να εργαστούν κάτω από συγκεκριμένη συμφωνία. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως τα χρήματα στους εργάτες καταβάλλονταν  κανονικά όπως είχε συμφωνηθεί και πως ήταν ασφαλισμένοι, ενώ επισήμαναν πως οι δυο που έκαναν την καταγγελία είχαν μόλις τέσσερις μέρες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, δόθηκε υπερβολική διάσταση στην υπόθεση.
Επίσης ο 53χρονος και η 51χρονη από το Λεσίνι αρνούνται και τις κατηγορίες για τις συνθήκες διαβίωσης των Ρουμάνων λέγοντας πως στην αποθήκη είχαν δημιουργηθεί ξεχωριστοί χώροι και πως υπήρχε θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης που έχει λάβει  πολύ μεγάλες διαστάσεις,  αναλαμβάνουν με συνεργεία την συλλογή πορτοκαλιών , μανταρινιών κλπ από χωράφια στην παραχελωίτιδα και όπως λένε έχουν εργάτες που συνεργάζονται μαζί του εδώ και εννέα χρόνια.
Η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα  σχετικά με την προφυλάκιση τους ή όχι αναμένεται.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο