Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δικαστικές ενέργειες για τα λουτρά Τρύφου

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου την αίτηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κατά της εταιρίας που ανέλαβε να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής της Τρύφου, …όπου μόνο η λέξη «εγκατάλειψη» μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό στο οποίο έχει μετεξελιχθεί μια φυσική πλουτοπαραγωγική πηγή του νομού μας, ένα απίστευτο δώρο της φύσης, που, δυστυχώς, δεν αποδίδει ούτε καν τα όσα ενυπόγραφα και βάση της σύμβασης είχε συμφωνήσει ο δήμος με τους μισθωτές........
  
Στο υπ. αριθμ. 235/13 έγγραφό του, το δικαστήριο κάνει λόγο για άρνηση καταβολής των μισθωμάτων για το διώροφο ξενοδοχείο των 100 κλινών, μετ’ εστιατορίου και μπαρ, συν τις εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, «παράνομα και λόγω δυστροπίας»!!!Η… «δυστροπία» αυτή δεν θα μπορούσε βεβαίως να γίνει ανεκτή απ’ το Δήμο, πόσο μάλλον όταν οι οφειλές έχουν φτάσει στο ποσό των 134.302 ευρώ! Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά αυτή η υπόθεση, να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να μην υπάρχει καμιά νομική εκκρεμότητα, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας δεν μπορεί να παρέμβει. Ο Δήμος έχει κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση… και αναμένει.
Το σίγουρο είναι ότι δεν αδιαφόρησε. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Στην Τρύφου, όπως και σε αρκετές ακόμη ιαματικές πηγές, που θα μπορούσαν να φέρνουν πλούτο στην περιοχή, η συνθήκες παραμένουν απαράδεκτες. Σε παλιότερο αναλυτικό ρεπορτάζ στο agrinioreport.com, είχαμε τονίσει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας στη λειτουργία των ιαματικών μας πηγών, που σήμερα στηρίζονται στα προγράμματα λουτροθεραπίας του υπό κατάρρευση ΙΚΑ, όταν θα μπορούσε με διαφορετική διαχείριση και άλλη πολιτική, να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και δη στη νέα γενιά.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο