Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αποκλεισμός κόμβου Αμφιλοχίας απο τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

     Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας και η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτ/νιας πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Αμφιλοχίας. 
     Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στις 11.30 απέκλεισαν τον κόμβο για περίπου 30 λεπτά διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην εξαθλίωση...



    Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ -με μνημόνια ή χωρίς αυτά- σφίγγει σαν θηλιά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 το λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά της, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία-κτηνοτροφία.
  Για ακόμη μια χρονιά οι αγροτο-κτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση.
     Έρχεται να προστεθεί στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές, στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στη φορολογία στο 13% της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, στα βιβλία που θα πρέπει να κρατάνε οι αγρότες δηλαδή να φορολογούνται σαν επιχειρηματίες, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, η νέα κατεύθυνση της ΚΑΠ 2014-2020 για την κτηνοτροφία.      Κατεύθυνση που πετά έξω από την παραγωγή χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ενώ παράλληλα χρυσώνει το χάπι των "μεγάλων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων".
     Εντείνει δηλαδή τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια, πετώντας την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων στην ανεργία και την καταστροφή.
-Απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ καλούμαστε όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι σε κινητοποίηση.
-Να ενισχύσουμε αγωνιστικά και μαζικά τους αγροτικούς συλλόγους.
-Να μην μείνει κανένας μόνος του μπροστά σε αυτήν την κατάσταση.

ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο