Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: Η δικιά μου απάντηση στα μπουμπούκια της ΚΕΔΕ για την αντίθεση τους στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

           Με αφορμή την αντίθεση των αιρετών στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που εκφράστηκε στο ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ο Π. Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος γράφει:

Η δικιά μου απάντηση στα μπουμπούκια της ΚΕΔΕ
    Συμφωνώ απόλυτα  και  επαυξάνω  με το σχόλιο  του zougla.gr, το οποίο γράφε γράφει επί λέξει:
         Η δική μας η γνώμη είναι ότι θα έπρεπε να έχει αλλάξει από εχτές ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τον υπάρχον νόμο αυτό που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η διαφθορά (πρωταθλητές οι ΟΤΑ), η συναλλαγή, η διαπλοκή, η κακοδιαχείριση, το κάλυψε με να σε καλύψω και εγώ, η παραταξιακή «αλληλεγγύη» στην λαμογιά και όλα τα κακά της μοίρας μας...............



      Άνθρωποι αξιόλογοι, με δουλειά και ένσημα, ούτε το σκέφτονται να ασχοληθούν με την υπάρχουσα κατάσταση, αφήνοντας χώρο στους «επαγγελματίες» και από κούνια αυτοδιοικητικούς, που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους.
       Ενιαίο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων, και ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψήφιων Δημάρχων θα έπρεπε να υπάρχει. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωνόταν δυνάμεις και θα ξεφεύγαμε από την σημερινή νοσηρή κατάσταση.
       Όταν πριν από (2) δύο μήνες πήγε στην Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κύριος  Γρηγοράκος, για να συζητήσει με τους Δημάρχους της περιοχής για το ΝΕΟ ΝΟΜΟ  ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που μεταξύ των άλλων  προέβλεπε τη θεσμοθέτηση δύο ψηφοδελτίων, ένα για τους υποψήφιους δημάρχους και ένα για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και επιπλέον ο Δήμαρχος θα εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή εάν συγκέντρωνε  ποσοστό 42%  και όχι με το 50+1% που ισχύει σήμερα (και όχι να πήγαινε σε  δεύτερο γύρο, εκεί που γίνονται συνήθως  οι μεγάλες συναλαγές), το  πρωτοπαλίκαρο  του Βενιζέλου  στην Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης (με  πολλά κομματικά ένσημα στο ΠΑΣΟΚ ), του το ξέκοψε, όπως γράψανε οι Αθηναϊκές Εφημερίδες  τις ημέρες εκείνες, πως εμείς  δεν το  συζητάμε για αλλαγή του νόμου για τις εκλογές  του Μαΐου 2014 , αλλά  να  ισχύσει για τις εκλογές του 2019, μήπως  και γαντζωθούν στις  καρέκλες για 5  ακόμη χρόνια (κούνια που σε κούναγε Δανιηλίδη).
       Έτσι λοιπόν δεν προκάλεσε αίσθηση σε κανέναν η ομόφωνη απόφαση των πρωτοπαλίκαρων- μπουμπουκιών του Βενιζέλου, Ασκούνη (Πρόεδρος  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Καλλιθέας) -  Δανιηλίδη (μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  Δήμαρχου Συκεών-Νεάπολης στην Θεσσαλονίκη) και της παρέας τους  για  να μην ψηφιστεί ο νόμος, ο οποίος σύμφωνα  με τα Gallops, έχει την αποδοχή του 80% του Ελληνικού λαού, με τον οποίο θα απελευθερωνόταν υγιείς  δυνάμεις, οι οποίες δεν ήταν παιδιά του κομματικού σωλήνα και  της διαπλοκής  συμφερόντων, αλλά  καταξιωμένοι άνθρωποι, επιτυχημένοι, επιστημονικά, επαγγελματικά  και προπαντός  κοινωνικά, με  κουλτούρα, ήθος  και  καθαρά  χέρια  και όχι  λαμόγια , κλέφτες και  απατεώνες  όπως λέει ο λαός μας και θα ξεφεύγαμε από την σημερινή νοσηρή κατάσταση.
     Εάν ήξεραν αυτά τα λαμόγια τι τους περιμένει στις επόμενες εκλογές, που θα τους πλακώσει ο λαός  με τις ντομάτες θα κρυβόντουσαν από τώρα.
     Ξεχνάνε βέβαια πως οι περισσότεροι έχουν και την φωλιά τους χεσμένη.
       Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ, που  ξέρουμε  ότι  και εσείς  και  ο Υπουργός Εσωτερικών  κύριος  Μιχελάκης  θέλετε  την αλλαγή του  νόμου για την εκλογή των Δημάρχων και όχι μόνο,  σας  προτρέπω  να τον καταθέσετε στην Βουλή  και  να είστε σίγουρος  ότι κάτι λαμόγια  της ΚΕΔΕ, ο Πάρης  και η παρέα τους, δεν τολμούν να σας ρίξουν, γιατί απλά είναι   ΚΟΤΕΣ, τις οποίες  ο  λαός  θα  ξεπουπουλιάσει  στις επόμενες εκλογές και σε όποιες ακολουθήσουν, χωρίς θερμό νερό.!!!!

Αστακός  7/12/2013
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

(Ένας  από  το 80% του Ελληνικού λαού,  που συμφωνούμε με την αλλαγή του  νόμου, τον οποίο είχατε προτείνει)

5 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Ο ΚΑΘ ΥΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΚΕΔΕ, ΑΣΚΟΥΝΗΣ, ΔΑΝΗΙΛΙΔΗΣ Η ΚΟΙΜΗΣΗΣ (ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΟΥ)ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 2Η 3%. ΑΡΑ ΣΙΓΑ ΜΗΠΩΣ Ο κ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΟ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΛΟΙΠΟΝ κ ΣΤΑΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δεν καταλαβαίνεις; Είχε την απόρριψη του 20% του λαού και έγινε, ακόμη μια φορά, το δικό τους. Ας σοβαρευτούμε : όσα είχαν διαρρεύσει , έδειχναν ένα νόμο βαθιά αντιδημοκρατικό , αφού δεν σέβονταν τη λαϊκή βούληση , (για να έχει ο εκλεγείς δήμαρχος πλειοψηφία, θα εκτοπίζονταν εκλεγμένοι δημ. Σύμβουλοι. Τι την χρειάζονταν , αφού είναι απλό εκτελεστικό όργανο αποφάσεων του ΔΣ). Έτσι, αλλοιώνονταν άμεσα η φιλοσοφία της αλλαγής, δηλ. οι τοπικές κοινωνίες να επέλεγαν τους πλέον αρίστους και καταλλήλους για αιρετούς. Οι αιρετοί λοιπόν θα ελέγχονταν από τους δημότες και όχι από τα κόμματα. Και μόνο η πρόθεση των περισσοτέρων υποψηφίων ότι θα αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ταρακούνησε τα αντανακλαστικά της κομματοκρατίας. Να γιατί , ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Η όλη μεθόδευση δείχνει τα φοβικά τους σύνδρομα. Φοβισμένα άτομα δεν μπορούν να προασπίσουν την ελευθερία κάθε είδους.
    Αναμένοντας το ξημέρωμα…..μπας και ξυπνήσουμε έγκαιρα ……
    Κων/νος Δρίβας
    Υπτγος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ???ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επιτελουσ τα λαμογια εχουν ονομα. εσυ πανο που βγηκες με το συστημα αυτο τους ξερεις. βγες και πεστα στον κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθω με προσοχη ολα τα σχολια στο κειμενο του παναγιωτη σταικου και διαβαζω οτι ολοι χρησιμοποιουν την λεξη λαμογιο(α) για να καυτηριασουν καποια αοριστα (εγιναν η δεν εγιναν) ευτραπελα των δημοτικων αρχοντων.Αναρωτιεμαι αραγε λαμογια μονο στον συγκεκριμενο χωρο υπαρχουν ; Λαμογια δεν υπαρχουν στους γιατρους(πασης φυσεως) που πηγαινουν στις 9 στο ικα στις 10 βγαινουν να εξετασουν και στις 12 φευγουν για να πανε στο ιδιωτικο ιατρειο ; λαμογια δεν υπαρχουν στους πασης φυσεως εργαζομενους στην δεη οι οποιοι με παρανομες εγκαταστασεις δινουν ρευμα σε αυθαιρετες βιλες εναντι παχυκλης αμοιβης ; λαμογια δεν ητανοι υπαλληλοι του ικα καλλιθεας που επι τοσα χρονια καταβροχησαν δεκαδες εκατομυρια ευρω απο πλαστα χχαρτια για συνταξεις ; λαμογια δεν υπαρχουν στους συνοριοφυλακες (αστυνομικους και λιμενικους) που τα αρπαζουν για να αφησουν στρατιες παρανομων λαθρομεταναστων να εισελθουν στην ελλαδα, λαμογια δεν ηταν οι υπαλληλοι που δεν πραγματοποιουσαν κανενα ελγχο επι χρονια στις δεξαμενες των πρατηριων καυσιμων για το πετρελαιο θερμανσης και κινησης και κερδιζαν μαζι με τους πρατηριουχους χιλιαδες ευρω ; λαμογια δεν ηταν οι υπαλληλοι συγκεκριμενου νοσοκομειου της αθηνας(απο τα μεγαλυτερα) που ειδικευονταν στα πλαστα τιμολογια για εισαγωγη φαρμακευτικου και ιατρικου υλικου στα νοσοκομεια χωριε να εχει γινει η νομιμη εισαγωγη και τα χρηματα τα εβαζαν στην τσεπη ; λαμογια δεν ηταν οι υπαλληλοι του δημου αθηναιων που εδιναν πλαστα πιστοποιητικα για εγγραφες παιδιων σε τσιγγανους ; λαμογια δεν ηταν οι δημοτικοι αστυνομικοι που κατεθεσαν πλαστα πιστοποιητικα για να προσληφθουν σε δημο της αθηνας ;εχω χιλιαδες παραδειγματα για λαμογια να αναφερω (ευτυχως που η δουλεια μου με εχει κανει γνωστη ολων αυτων των γεγονοτων)και αναρωτιεμαι ξαφνικα μας εποιασε κριση συνειδησεως με τους δημαρχους λογω του νεου νομου που θα ερθει (αν και οποτε) για τις εκλογες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο