Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σεξισμός και ρατσισμός από την ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Καινούργιο

          Το σκηνικό μεταφέρεται λίγο έξω από το Αγρίνιο, στο χωριό Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου (Θεστιέων) της Αιτωλοακαρνανίας. 
     Εκεί, σε κεντρικό σημείο του χωριού υπάρχει ο ναός λατρείας του Αγίου Δημητρίου με κεντρική αναπαράσταση τον εν λόγω Άγιο έφιππο, που αντί να σκοτώνει ένα φίδι όπως συνήθως αναπαρίσταται, σκοτώνει μια γυναίκα, η οποία ανήμπορη και σωριασμένη στο δρόμο, δέχεται πισώπλατα στο γυμνό της σώμα, την αιχμή του δόρατος του αγίου.
         Προφανώς, για τους γενειοφόρους εμπνευστές αυτής της αναπαράστασης, το κριτήριο δεν ήταν μόνο αισθητικό, αλλά πολιτικό, απροκάλυπτα ταυτισμένο με τα μεσαιωνικά ιδεολογήματα: η γυναίκα συμβολίζει τους «άπιστους», τους «βάρβαρους», τους «μιαρούς αλλόθρησκους», τους «ανώμαλους» αυτού του κόσμου που χρειάζεται «κάθαρση»............



   Θεσμός της εξουσίας, που με την πάροδο των αιώνων κατάφερε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ψυχολογική τρομοκρατία. 
    Προορισμός της να σκλαβώνει μέσω της άγνοιας και του φόβου, προστάζοντας και επιβάλλοντας αξιωματικές αλήθειες και κώδικες ηθικής, τους οποίους παρουσιάζει ως θεόσταλτη εντολή. 
    O πιο λυσσαλέος πολέμιος της, σύμφωνα με τους ταγούς του χριστιανισμού, η γυναικεία φύση. Μέσα από εικόνες, μύθους και σύμβολα προσπαθεί να καλλιεργήσει την υποταγή της γυναίκας στην εξουσία του άνδρα. 
     Προσπαθεί να πείσει τη γυναίκα ότι η υποβαθμισμένη αυτή θέση της, αποτελεί τιμωρία για την ροπή της προς την αμαρτία.
      Είναι οι γυναίκες που ευθύνονται για το προπατορικό αμάρτημα και αντιμετωπίζονται σαν ο ενοχλητικός πειρασμός, σαν σαλώμες, που με τους προκλητικούς τους χορούς σαγηνεύουν και αναγκάζουν τον κάθε Ηρώδη να σκοτώσει. 
       Είναι η γυναίκα αυτή που αναμένει γονιμοποίηση, που το σώμα της δεν της ανήκει, που η ηδονή της είναι αμαρτία, που ανήκει στον άνδρα και που υποχρεούται να τον φοβάται. 
      Παράγωγό αυτού του κώδικα χριστιανικής ηθικής, είναι γυναίκες επηρεασμένες από το δηλητήριο της, ποδοπατημένες, μιασμένες, ζωντανά πτώματα. Γυναίκες, που τελικά βρίσκονται στο πάτο της ηθικής διαστρωμάτωσης του κόσμου της πατριαρχίας.

     Ας δούμε όμως τι λένε και οι ίδιοι πατέρες της εκκλησίας και τα επίσημα γραπτά τους:
     «Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας» (Ιωάννης ο Χρυσόστομος).

    «Η γυναίκα δεν έχει την άδειαν να αφήνει τον άνδρα της, αλλά καν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, καν την προίκα της ξοδεύει, καν εις άλλας γυναίκας πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. (Κανόνας Θ’ του Μεγάλου Βασίλειου )

Και ο κατάλογος των ομολογιών τους, δεν έχει τέλος…

     Είναι, λοιπόν, αυτή η ελληνορθόδοξη εκκλησία που διαποτίζεται από ρατσισμό, σεξισμό, εθνικισμό, φασισμό και που προς τιμήν της πραγματοποιήθηκαν αναρίθμητές εκδηλώσεις βίας, μίσους, απειλής, φόβου, απαξίας, σωματικής και ψυχολογικής εξόντωσης, που δεν απέχουν καθόλου από την μπούργκα, την κλειτοριδεκτομή, τον λιθοβολισμό γυναικών σε άλλες θρησκείες. Είναι όλες αυτές οι θρησκείες, που ακόμα και σήμερα, απομονώνουν το γυναικείο σώμα και ολόκληρη την γυναικεία ύπαρξη σε εκείνο το ίδιο σκοτάδι, που το έχουν εξορίσει αιώνες ολόκληρους σεξομανιακής αισχύνης και πόθου λες και ήταν «αμάρτημα».
        Όσο δεν εξαφανίζονται και τα τελευταία θρησκευτικά κατακάθια, θα πρέπει να το επαναλάβουμε: οι προαιώνιοι θρησκευτικοί μύθοι είναι οι εγγυητές που δικαιώνουν την επικυριαρχία ανθρώπου από άνθρωπο. Οι θεοί των εκάστοτε θρησκειών αποτελούν το δόγμα κάθε υποταγής, την νύχτα που νομιμοποιεί κάθε έγκλημα. Και αν ψυχικά ο άνθρωπος ανήκει στην εκάστοτε θρησκεία, σωματικά συνεχίζει ανήκει στον εκάστοτε ηγέτη.
       Ενάντια σε κάθε «επουράνια» εξουσία και σε κάθε επίγειο προϊστάμενό της, να σταθούμε εμπόδιο στα δηλητήρια κάθε θρησκευτικής απάτης.

πηγή:paroksismos.squat.gr

6 σχόλια:

  1. ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ Η' ΦΙΔΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ
    ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕ ΑΙΣΧΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ
    2 Δεκεμβρίου 2013 - 1:40 μ.μ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΤΣΑΡΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΤΖΗ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΕΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ! ΤΟ ΦΙΔΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ! ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΟΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ!!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ 2013 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ Η ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστα τα ειπαν οι απο πανω και επισης να προσθεσω οτι η γυναικα αυτη ειναι η Λιλιθ(ισχυρος δαιμονας)και υπαρχει σε πολλες αγιογραφιες ανα την Ελλαδα..ρωτηστε και μετα βγαλτε το ''σκανδαλο'' συγκλονισμενοι ως θεμα στο blog σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έψαξα εικόνες του Αγίου Δημητρίου και δείχνουν να σκοτώνει εναν αρματωμένο άνδρα, πουθενά γυμνή γυναίκα. Αγαπητέ ανώνυμε δεν απαντάς πώς ο Βούλγαρος τσάρος που όπως λέτε απεικονίζεται στις εικόνες του Αγίου, στο Καινούγιο μετατράπηκε σε γυμνή γυναίκα. Εξάλλου αυτό κυρίως θίγει ο αρθρογράφος, άλλο αν μπέρδεψε τον Άγιο Δημήτριο με τον Άγιο Γεώργιο. Εσείς συμφωνείτε με την απεικόνιση που θίγει το άρθρο ή όχι; Εκτός και θεωρείτε ότι και στην απεικόνιση που παρουσιάζεται στο άρθρο ο ΄Αγιος σκοτώνει το Βούλγαρο τσάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατυχέστατος ο τίτλος και το περιεχόμενό του δημοσιεύματος! Βέβαια, αν ανατρέξουμε στην πηγή από την οποία δανείστηκε το άρθρο ο διαχειριστής του blog, καταλαβαίνουμε γιατί ο συντάκτης του τρέφει τόσο μένος εναντίον της Εκκλησίας ώστε να εκφράζεται με τόση μισαλλοδοξία. Δεν του προσδίδουμε κάτι, απλά το ύφος του το καταμαρτυρεί. Τις ανακρίβειες και αστοχίες που παρουσιάζει οφείλουμε να διευκρινίσουμε, διότι θεωρούμε πως υπέπεσε σ΄ αυτές όχι από δόλο, αλλά από απαιδευτότητα και κουφότητα. Στην εικόνα αυτή ο άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται καβαλάρης φονεύοντας με το δόρυ του τον τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτζη (Σκυλογιάννη), όταν εκείνος πολιορκούσε την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το θαύμα που έγινε τον Οκτώβριο του 1207 έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης. Στο πρόσωπο του αγίου Δημητρίου η Θεσσαλονίκη βλέπει πάντοτε τον προστάτη της, το στήριγμά της και η εικόνα αυτή αγαπήθηκε περισσότερο, γιατί ενσαρκώνει τα ελληνικά ιδεώδη της παλληκαριάς και της λεβεντιάς. Κατηγορείς την Εκκλησία για σεξισμό, ρατσισμό, υποβάθμιση της γυναίκας κ.α. Η γυναίκα, όπως και ο άνδρας είναι δημιούργημα του Μοναδικού και Αληθινού Τριαδικού Θεού. Πλάστηκαν κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση, με σκοπό δηλαδή την κατά χάριν θέωση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία που ιστορικά και οντολογικά είναι η εν Αγίω Πνεύματι ζωή, αυτό πιστεύει και γι αυτό αγωνίζεται. Κάτι διαφορετικό θα ήταν παρέκβαση και έκπτωση από την Αλήθεια. Στον Χριστιανισμό η γυναίκα εξυψώθηκε όσο κανένα άλλο πλάσμα του Δημιουργού. Έγινε μητέρα του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Σωτήρα Ιησού Χριστού. Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής την αναφέρει ως τον «Εκλεκτό καρπό του γένους μας… τον υψηλότερον πασών των επουρανίων Δυνάμεων». Πως λοιπόν θα μπορούσε η γυναίκα να υποβαθμιστεί εκεί που εσύ λες; Πού είδες μέσα στην Ορθόδοξη Παράδοση, στην υμνολογία, στην αγιογραφία, στην εκκλησιαστική γραμματεία να είναι η γυναίκα στον πάτο της ηθικής διαστρωμάτωσης, όπως καταμαρτυρείς; Προφανώς πουθενά γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες και δεν κάθισες να μάθεις τί είναι Χριστός, τί Εκκλησία κλπ. Ίσως άκουσες ή μάλλον παράκουσες κάτι. Αναφέρεις μεσαιωνικά ιδεολογήματα. Μήπως μπερδεύεις την Ορθόδοξη Εκκλησία με την σχισματική και αιρετική Καθολική; Γιατί εμείς μόνο μάρτυρες είχαμε και έχουμε και όχι βασανισμούς, ιερά εξέταση και ρατσισμό. Όποιος πιστεύει στον Χριστό δεν μπορεί να είναι ρατσιστής. Μήπως εσύ είσαι όμως, με όποιον δεν δέχεται όσα εσύ πρεσβεύεις; Σεξισμό και εξαθλίωση της γυναίκας βλέπεις παντού στην TV, στο internet, στα περιοδικά, αλλά και στα καταστήματα όπου την χρησιμοποιούν για την επιδίωξη κέρδους, αλλά όχι στην Εκκλησία. Μην αδικείς λοιπόν τον εαυτό σου αγαπητέ, γιατί όπως λέει και ένας άγιος ιεράρχης μας ψυχή αθάνατη είσαι και συ, όπως όλοι μας. Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέποντας το δημοσίευμα αναρωτήθηκα: Εντάξει, αυτοί που έγραψαν το απαράδεκτο αυτό ¨άρθρο¨ ήταν άσχετοι απο Θρησκεία αφού είναι Αναρχικά πρόσωπα... Αυτοί του ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΙΟΥΖ που το βάζουν για δημοσίευση! ! !
    helloοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο