Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αντί για έργα πνοής, έργα βιτρίνας στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας!!

        Ένα από τα προβλήματα των «διαχειριστών» του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν έργα πνοής, σημαντικά και ωφέλιμα για τον Δήμο (έχουμε τονίσει ότι είναι απλά κακοί εκτελεστές έργων προηγούμενων δημοτικών αρχών).
     Τα καταφέρνουν καλά όμως στα «έργα βιτρίνας», στα έργα που οι περισσότεροι Δήμοι (οι υγιείς Δήμοι) τα επιλέγουν ως συμπλήρωμα και ως «κερασάκι στην τούρτα» μεγάλων έργων που πραγματοποιούν.
      Ένα από τα έργα βιτρίνας που με «ιδρώτα» κατάφερε να πραγματοποιήσει η Δημοτική αρχή του  Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, είναι η εγκατάσταση κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Βόνιτσα και Πάλαιρο...........



          Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας εντάχθηκε  στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για  αυτοματοποιημένο σύστημα  κοινόχρηστων ποδηλάτων με προϋπολογισμό 172.000 ευρώ, για 40 ποδήλατα και 3 σταθμούς (δύο στην Βόνιτσα και ένα στην Πάλαιρο).
       Μα καλά επίχρυσα είναι αυτά τα ποδήλατα; Διαμαντένιοι είναι ο σταθμοί;

       Ρωτώ ποια η ανάγκη και ποια η χρησιμότητα στη Βόνιτσα των 5.000 κατοίκων (στην Πάλαιρο πες πως λόγο  τουρισμού το καλοκαίρι, όλο και κάποιος τουρίστας  θα πήρε ένα ποδήλατο για να πάει σε κάποια κοντινή παραλία) της ήπιας κίνησης, που δεν έχει προβλήματα στάθμευσης και που κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον 2 ποδήλατα στο σπίτι της να μπούμε στο πρόγραμμα και να πεταχτούν 172.000 ευρώ για έργα βιτρίνας!
        Θα μου πείτε ότι χρησιμοποιείται από τους τουρίστες που έρχονται με τα ιστιοπλοϊκά στο λιμάνι-αγκυροβόλιο-μαρίνα της Βόνιτσας και από τους πολλούς λουόμενους !!!!!!, που κατακλύζουν!!!!!!!! το καλοκαίρι την Βόνιτσα.

       Ο  Δήμος  Ακτίου Βόνιτσας πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να βελτιώσει την Μαρίνα της Βόνιτσας, να ανοίξει το περίφημο και πολύτιμο Κάστρο της Βόνιτσας (που αν και έχει δοθεί άδεια από την αρχαιολογία, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού το κρατάει ερμητικά κλειστό) και μετά να τοποθετήσει τα ποδήλατα στην παραλία της Βόνιτσας.
      Θλίβει  και προβληματίζει όλους τους Βονιτσιάνους (κυρίως το καλοκαίρι που τα ποδήλατα ήταν στην θέση τους) η εικόνα των  αυτοματοποιημένου συστήματος  κοινόχρηστων ποδηλάτων στο χώρο δίπλα από την Μαρίνα της Βόνιτσας και η ταυτόχρονη εγκατάλειψη του γύρω χώρου (λιμάνι –Κάστρο).

   Τι τα θέλουμε τα ποδήλατα όταν δεν μπορούμε  να απολαύσουμε  μια βόλτα στο υπέροχο Κάστρο!
    Τι τα θέλουμε τα ποδήλατα όταν, από τις τόσες λακκούβες και τους ανισόπεδους κόμβους που υπάρχουν στους δρόμους της Βόνιτσας είναι επικίνδυνη η χρήση τους.

    Χρήσιμο το πρόγραμμα και καλό για πόλεις όπως η Καρδίτσα, η Καβάλα, το Ναύπλιο, το Μαρούσι που έχουν εκμεταλλευτεί και αναπτύξει τους Δήμους τους.  
     Δεν είναι χρήσιμο όμως για την Βόνιτσα και την Πάλαιρο που πρέπει να κάνουν άλλα πράγματα. Οι άνθρωποι στον Δήμο που ασχολούνται με αυτά πρέπει να εκμεταλλευτούν το χρόνο τους , στο να αναπτύξουν τον Δήμο και να κυνηγήσουν έργα πνοής και όχι έργα «βιτρίνας». Ένα έργο βιτρίνας  172000 ε δεν είναι χρήσιμο για τους πολίτες, αλλά για άλλους που μπορεί να έχουν κέρδος  στο να τρέχουν τέτοια έργα.
      Η απάντηση που θα λάβουμε από τον Δήμο θα είναι η γνωστή και η χιλιοειπωμένη,  πως ήταν πρόγραμμα και δεν επιβάρυνε καθόλου το ταμείο του Δήμου.
         Το έργο άλλωστε το έχουμε ξαναδεί με το χωράφι για το βιολογικό της Κατούνας που αντί για 30.000 ευρώ το πληρώσαμε 220.000. Αλλά κι αυτό όπως μας έλεγαν από το Δήμο ήταν από λεφτά του ΕΣΠΑ. Λες κι όταν γίνεται ένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχει ιδία συμμετοχή ή όταν γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν είναι από λεφτά των φορολογούμενων.

   Το θέμα δεν είναι αν επιβαρύνεται ή όχι το ταμείο του Δήμου αλλά η «κακοδιαχείριση» και το «πέταμα» πολύτιμων πόρων για άχρηστα υπερκοστολογημένα  «έργα βιτρίνας».
Αλήθεια κόστισαν 40 ποδήλατα, οι σταθμοί τους, η τοποθέτηση και όλο το σύστημα 172000!
Αν όχι που πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα!
Μήπως υπερτιμολογήθηκαν τα ποδήλατα κατά λάθος!
Υπήρχε κάποια ενημέρωση για αυτό!
Αλήθεια μήπως τα υπόλοιπα χρήματα πήγαν σε άλλα έργα!
Μήπως υπάρχει «σακούλα» και προστέθηκαν για τι καλό του τόπου!!!

   Ας μας απαντήσει ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτισμού  του Δήμου που από την πρώτη μέρα που έχει αναλάβει ο Δήμος έχει μια πάρα πολύ  κακή εικόνα και κακό τρόπο λειτουργίας.

Υ.Γ. Ποδήλατα τώρα δεν θα δείτε στους αντίστοιχους  σταθμούς ποδηλάτων. Δεν τα έκλεψαν, όσα έμειναν (το λέω αυτό γιατί στην Βόνιτσα κάθε μήνα  λιγόστευαν σιγά σιγά τα ποδήλατα) μερίμνησαν και τα αποθήκευσαν. Πρέπει να επιβιώσουν για την επομένη άνοιξη. Κάτι είναι και αυτό.


http://www.amvrakikosnews.com/

8 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΩΜΕΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο . Αυτά είναι έργα μεγάλα θορυβώδεις . Πόσο κάνει ένα ποδήλατα ρε παιδιά 3000 ευρώ . Από χρυσάφι είναι τα τιμόνια ή έχουν οι δίσκοι διαμαντάκια. Να βγάλουν τα τιμολόγια στον αέρα να δούμε τα έξοδα του έργου. Αντε μου φαίνεται ότι αυτή η ομάδα με αρχηγό τον εμπνευστή του έργου (ένα πουλάκι μέσα από το δημαρχείο , μου είπε ότι είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευθύμιος Φερεντίνος ) ειναι η χειρότερη ομάδα που πέρασε ποτέ από αυτό το Δημαρχείο.
    Το έργο βρωμάει από το « τιμόνι του ποδηλάτου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Κατούνα δεν έγινε τίποτα, τα ποδήλατα μας μάραναν. Αλλά ο Πανάκιας ο Κούπλας ο Στούπας Κωτσοπάνος και η ομάδα του Φερεντίνου στην Κατούνα δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Ο Θύμιος μας ξέχασε και τρία χρόνια τα φτεξίματα τα έριχνε στον Σολδάτο. Τώρα ανεβαίνει επάνω και έχει ξεκινήσει πάλι τα ΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑ. Θα δει και από μας πολλά θα. Θα τον στείλουμε να κάνει βόλτα με τα χρυσά του ποδήλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΝΩΜΑ.ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΓΙΑ ΚΟΝΩΜΑ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΎΣΚΟΛΑ. ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΦΕΡΕΝΤΊΝΟΣ. ΟΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΜΙΛΑΕΙ . ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ. ΑΡΕ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έργο αυτό είναι ή απόδειξη της αδυναμίας και της απραξίας του κύριου Σολδάτου του κύριου Φερεντίνου ,του κύριου Γούδα, του κύριου Κομποτιάτη και του Κώτσου Στούπα. Μέχρι εκεί φτάνει η ικανότητα τους . Για ποδήλατα και για χαχαχουχα κάνουν . Εχουν διαλύσει τον Δήμο.
    Τώρα για σακούλα δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι το ανάκτορο που βλέπω μπαίνοντας στην Βόνιτσα.το μόνο που βλέπω είναι εξυπηρετήσεις και ταξίματα.
    Παιδιά δεν μπορείτε να προσφέρεται , ακολουθήστε τον δρόμο του Σολδάτου. Αυτός κατάλαβε ότι δεν μπορεί. Ο Φερεντίνος θα φύγει με κατεβασμένα το κεφάλι . Δεν έχει καταλάβει τι τον περιμένει στις εκλογές. Ορθοπεταλιά θα τον πάει ο Αποστολάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ο Θύμιος ήταν πρόεδρος του Αμβρακικού, πριν τις εθνικές εκλογές του 2007 ο Ορφανός (υφυπουργός αθλητισμού) είχε τάξει γήπεδο με χλοοτάπητα με ένα υπέρογκο κόστος τουλάχιστον 3-4 φορές πάνω από το πραγματικό κόστος που με κάποιο τρόπο θα έπαιρνε τη χρηματοδότηση ο Αμβρακικός. Τότε είχε σωστά αρνηθεί είτε για να φυλάξει τα νότα του, είτε για να το παίξει επαναστάτης είτε για να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά για να τονίσει το προφίλ του άφθαρτου και του καθαρού... Τώρα όμως που έγινε αντιδήμαρχος λόγω της γενικότερης ανυπαρξίας κι ανικανότητας τους σαν δημοτική ομάδα να διεκδικήσουν σημαντικά κι ουσιώδη έργα, διεκδίκησε ένα έργο ανευ ουσίας (βιτρίνας όπως λέει κι ο συντάκτης του άρθρου) αλλά παράβλεψε ότι το κόστος του έργου ήταν 3-4 φορές πάνω από το πραγματικό... Φαίνεται είχε καλυμμένα τα νότα του αφού όπως μας λέει ένας φίλος πιο πάνω ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ. Όσο για τη λειτουργία του δανεισμού των ποδηλάτων ανύπαρκτη κι ανοργάνωτη. Αφού και να ήθελε κάποιος δημότης ή τουρίστας να πάρει κάποιο ποδήλατο δεν υπήρχαν πουθενά οδηγίες για το πως θα το πάρει. Φαίνεται ο Θύμιος δεν είχε χρόνο να χρησιμοποιήσει τις 'τεράστιες' οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες... Α πως και δεν έκαναν και καμιά φιέστα με φωτογραφίες και ταρατατζουμ όπως είναι συνηθισμένοι τα τελευταία χρόνια να κάνουν για να δείχνουν την ανυπαρξία τους... Παρακαλώ για τη δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο