Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ρίβιο: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συνδημοτών της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών και όχι μόνο και της  πεποίθησή μας  ότι πρέπει να ενημερώνεται ο λαός για τα κοινά, για να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τις δραστηριότητές μας και για τις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Αρχή για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και ανάπτυξης του τόπου μας, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ανακοινώνουμε ότι:......

Δημοπρατήθηκε χθές στην έδρα του Δήμου, στον Αστακό,  ένα μεγάλο σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Φυτειών. Πρόκειται για το έργο«Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Ριβίου», σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, για το έτος 2013, Προϋπ/σμού 60.000 €  και για το οποίο έχει συνταχθεί η υπ αριθμ. 75/2013 Μελέτη από την Δ.Τ.Υ. του Δήμου Μεσολογγίου.
 Είναι πράγματι σημαντικό και αναγκαίο, διότι το δίκτυο ύδρευσης ναι μεν δεν ήταν  σχετικά παλιό, αλλά παρουσίαζε δεκάδες διαρροές, με αποτέλεσμα  οι κάτοικοι να έχουν προβλήματα έλλειψης νερού με τις συνεχείς διακοπές,  ο Δήμος να διαθέτει συνεχώς μηχανήματα, προσωπικό και πιστώσεις για τις επισκευές, τα δε αντλιοστάσια να δουλεύουν περισσότερο με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος που πληρώνουμε όλοι μας. ( ΠΧ Σήμερα υπάρχουν άλλες δύο διαρροές και θα  τις επισκευάσουμε σύντομα, μιας και έχουμε πάρει τα υλικά από δαπάνη προμήθειας υλικών ύδρευσης).
 Πιστεύουμε ότι με το έργο αυτό, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τους εκατοντάδες συνδημότες μας του Ριβίου, που αφορά το βασικό αγαθό ζωής, το πόσιμο νερό.
 Για τα λοιπά έργα -δραστηριότητες που  εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα, (Έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας, αποχετεύσεων, αντλιοστασίων, νεκροταφείων, προμηθειών υλικών ύδρευσης κλπ,)  θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις, όπως άλλωστε έχουμε πράξει με συνέπεια, από την αρχή του έτους.
  Τέλος, αν προσέξουμε στην αρχή της ανακοίνωσης θα δούμε ότι την μελέτη για το έργο την συνέταξε η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Μεσολογγίου. Όλες (πλην ελαχίστων) οι μελέτες έχουν συνταχθεί από τον Δήμο Μεσολογγίου, διότι όπως ίσως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, δεν υφίσταται ουσιαστικά Τεχνική Υπηρεσία στον Δήμο μας, λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού. Το πρόγραμμα εκτέλεσης των έργων που προβλέπονται για το 2013, κυριολεκτικά άρχισε από τον μήνα Σεπτέμβριο, επειδή και ο Δήμος Μεσολογγίου έπρεπε να συντάξει ταυτόχρονα και να επιβλέψει για την εκτέλεση και των δικών του μελετών και έργων. Ας ελπίσουμε να προλάβουμε να υλοποιήσουμε το υπόλοιπο  πρόγραμμά μας. Να ευχαριστήσουμε τον κ Δήμαρχο Μεσολογγίου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον προϊστάμενο της ΔΤΥ Μεσολογγίου, τους μηχανικούς του, την μοναδική μηχανικό του Δήμου μας και τους ελάχιστους αρμόδιους υπαλλήλους καθώς  και όσους συνέβαλαν ή συνέδραμαν με οποιονδήποτε τρόπο, στο δύσκολο αγώνα υλοποίησης του προγράμματος  έργων-προμηθειών του Δήμου μας και της Δημοτικής Ενότητας για το 2013.
                 
ΦΥΤΕΙΕΣ 18 ΔΕΚ 2013
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
Η
ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

2 σχόλια:

  1. Ο δήμος Ξηρομέρου έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος και ένας τόπος όπου την παρανομία και την ασχήμια τη συνατάς σε κάθε σου βήμα.
    Δεν πείθεται ο κόσμος με επισκευούλες στο δίκτυο του νερού,του οποίου η τραγική κατάσταση είναι γνωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυσκολες οικονομικες συνθηκες???οταν δινονται ατελειωτα χρηματα για επισκευες σε κτιρια του αστακου-λουνα παρκ...οι αλλες δημοτικες ενοτητες εχουν δυσκολες οικονομικες συνθηκες? τι κανετε αντιδημαρχοι???οεοεοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο