Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το Αρχοντοχώρι γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα



        Με λαμπρότητα γιόρτασαν οι Αρχοντοχωρίτες τον πολιούχο τους Άγιο Σπυρίδωνα. Τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής. 
     Την Πέμπτη 11\12\13 ετελέσθη Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ακολούθησε κήρυγμα και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα μετά  πλήθος πιστών στη πλατεία του χωριού όπου εκεί έγινε και δέηση.
      Προεξείχε ο Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός επίτροπος Κατούνας πατήρ Νεκτάριος Τριάντης, συμμετείχαν οι ιερείς: πατήρ Γεώργιος Πολίτης από την ενορία Μύτικα, πατήρ Ευφρόσυνος Γρίβας από την ενορία Κανδήλας, ο πατήρ Γεώργιος Τσαρνάς από την ενορία Τρύφου, και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, πατήρ Αθανάσιος Φραγκοτάσιος..........

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.... 


       Ανήμερα ετελέσθη όρθρος και πανηγυρική Δοξολογία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού και με συλλειτουργό τον Πατέρα Βασίλειο, παλιό εφημέριο του Ιερού Ναού.
      Στην Δοξολογία παρευρέθησαν το 1/θέσιο Νηπιαγωγείο και το 2/θέσιο Δημοτικό σχολείου Αρχοντοχωρίου με τους δασκάλους τους καθώς και οι τοπικοί άρχοντες του Δήμου Ξηρομέρου όπως οι Αντιδήμαρχοι: Ντίνα Καμουνδράκη-Σαμαρά, Ανδρέας Μαγγίνας και Ηλίας Ταμπάκης. Ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Στυλιανός Παπαναστάσης, ο πρόεδρος του Αρχοντοχωρίου Γεώργιος Λιοντάκης και οι Σύμβουλοι: Μουρκούσης Βασίλης, Γαλούνης Ερωτόκριτος και Θωμάς Ρετούλης.
     Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, οι "ΟΙ ΑΕΤΟΊ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ", χορευτικό του Αρχοντοχωρίου με τον δάσκαλό τους Κοσμά Θεόδωρο, προσέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στο κοινό, και καταχειροκροτήθηκαν ενώ ταυτόχρονα μοιράζονταν και γλυκίσματα.

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αρχοντοχωρίου






























3 σχόλια:

  1. mpravo stous katoikous toy Arxontoxwriou opoy gia prwth fora sta xronika telesan mia tetoio tropo ti giorth toy poliouxou toy xwriou Agiou Spyridwna etsi wste oloi na parebrethoun ston ayleio xoro ths ekklhsias me eylabia parolo ta problhmata pou exoun proklithei stin epoxh pou zoume...ena megalutero mpravo sto xorodidaskalo Kosma Theodwro kathws telwntas to ergo toy katafere na enwsei ta paidia wste na dhmiourghsoun to xoreutiko sylogo toy xwriou 'OI AETOI TOY XIROMEROY' kai na dieurinoun toys orizontes toys methenontas kati diaforetiko , htan yperoxo kai pali sygxarithria!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια θερμά στους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής προς τιμη του Αγ. Σπυρίδωνα Αρχοντοχωρίου. Ο επι σειρά ετών παλιός ιερέας του χωριού Αρχοντοχωρίου ,που αναφέρετε , ο οποίος και συλλειτούργησε προχτες στον Αγιο Σπυρίδωνα, ονομάζεται Βασίλειος Γιολδάσης και κατάγεται από την Αγ.Βαρβάρα ορεινής Τριχωνίδας , ο δε ιεροψάλτης που δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ και είναι κι αυτός η ψυχή της εκκλησίας ονομάζεται Χαράλαμπος Νικολάου Καρκάσης ή γνωστότερος και Τέξας. Ελπίζουμε να είναι μια καλή αρχή για να γιορτάζεται στο εξής και για ΠΑΝΤΑ ο Αγιος Σπυρίδων κι όχι να είναι ένα προεκλογικό "πυροτέχνημα" εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών . Το Αρχοντοχώρι (Ζάβιτσα) , μαζί με το Δραγαμέστο (Καραϊσκάκη) έχει την μεγαλύτερη ιστορία απ΄ όλα τα χωριά του Ξηρομέρου και , του αξίζει περισσότερη και ουσιοδέστερη προσοχή απ΄ τις τοπικές αρχές , προσοχή που μέχρι τώρα δεν έχει φανεί.
    Κ.Β.ΚΑΡΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΜΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο