Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αλίευαν παράνομα γαρίδα στη Βόνιτσα

         Βραδινές ώρες της  Παρασκευής 13-12-2013, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας μετά από συντονισμένες ενέργειες εντόπισε αλιευτικό σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή Άγιου Πέτρου Βόνιτσας Αιτωλ/νίας, να αλιεύει κάνοντας χρήση του απαγορευμένου συρόμενου αλιευτικού εργαλείου τύπου μηχανότρατας (τρατάκι).
       Επί του σκάφους βρέθηκε αλίευμα γαρίδας συνολικού βάρους τεσσάρων (4) κιλών και διακοσίων γραμμαρίων.
      Κατά των παραβατών βεβαιώθηκαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας, ενώ αλίευμα και συρόμενο εργαλείο κατασχέθηκαν. Συνολικό αλίευμα παραδόθηκε στο Ίδρυμα Ευγηρίας- Γηροκομείο Αγίου Νικολάου Πρέβεζας.........



        Κατά τον έλεγχο, έτερο σκάφος το οποίο βρισκόταν πλησίον της περιοχής και διενεργούσε παράνομη αλιεία με τη χρήση του ίδιου απαγορευμένου εργαλείου, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Άνδρες Υπηρεσίας οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με το πρώτο φως της ημέρας εντόπισαν και δεύτερο παράνομο συρόμενο εργαλείο στο βυθό της θάλασσας, το οποίο και κατέσχεσαν.
      Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια πάταξης του φαινομένου της παράνομης αλιείας, επιζητώντας τη συνδρομή όλων των αλιευτικών συλλόγων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

e-maistros.gr
http://www.agrinionews.gr/

2 σχόλια:

  1. Το έγκλημα στον Αμβρακικό κόλπο συνεχίζεται.
    Η δέσμευση του εμπορεύματος (γαρίδα) καθώς και του μηχανήματος της παράνομης αλιείας (ένα απλό σίδερο με ενα συρμάτινο δίχτυ) ήταν η τιμωρία του καταστροφέα του γόνου.
    Παρατηρούμε στις εφημερίδες ότι η μεταφορά ενός αλλοδαπού, αυτού που ψάχνει να βρεί στον ήλιο μοίρα, διώκεται σε βαθμό που κατάσχεται και το όχημα που τον μεταφέρει.
    Ο παράνομος αλιέας θα τιμωρηθεί με ένα μικρό πρόστιμο, θα προσφύγει στις επιτροπές με την δικαιολογία ότι είδε θείο όραμα και έψαχνε να βρεί στον βυθό του Αμβρακικού την εικόνα του Αγιου Γαμπάριου και όλα θα κλείσουν καλά, για να συνεχιστεί το έγκλημα στον Αμβρακικό.
    Δυό μέτρα και πολλά σταθμά.
    Ενα πρωί, από το στόμα ενός παλιού και αθώου ψαρά, λέχθηκε η φράση: "αν σταματούσε η παράνομη αλιεία της γάμπαρης, η γάμπαρη θα γιόμιζε τη παραλία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να παει το λιμεναρχειο της πρεβεζας να δη και τα δυχτια των επαγκελματιων που ειναι ολα κρυσταλια
    απο βονιτσα εως λουτρακι ας κανουν
    και κανενα ελενχο χωρις καταγκελια
    ωστε να δικαιολογουν και το μισθο τους γινεται μεγαλη καταστροφη στον
    γονο και σε ολα τα αφροψαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο