Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ιπποδρόμιο στη Βόνιτσα

          Ως και τα μέσα του 2014 ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, σε συνεργασία με τους δύο ιππικούς ομίλους της περιοχής θα δημιουργήσει ιπποδρόμιο 4 χλμ έξω από την Βόνιτσα.

      Ιπποδρόμιο αναμένεται να κατασκευάσει ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας σε ιδιόκτητο οικόπεδο, το οποίο είναι εκτάσεως 8 στρεμμάτων και μόλις 4 χλμ έξω από την Βόνιτσα, στην περιοχή Βοϊδολίβαδο.
      Η συγκεκριμένη έκταση είναι ακριβώς απέναντι από την διασταύρωση προς το Μοναστηράκι, ενώ για την αξιοποίησή της για τον προαναφερόμενο λόγο, αρχικώς θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου και η ξύλινη περίφραξή του..........



       Στο επόμενο στάδιο θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται σε δύο ή τρία κτήρια και θα καλύπτουν τις ανάγκες των αλόγων, των επισκεπτών και των αθλητών. 
      Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τους δύο ιππικούς ομίλους της περιοχής, των οποίων οι εκδηλώσεις ανέκαθεν προσελκύουν φίλους των αλόγων από όλη την Ελλάδα (Αττική, Κρήτη, Σιάτιστα, Θεσσαλία κ.λ.π.), ενώ οι χώροι των ιππικών αυτών ομίλων της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου έχουν επισκεψιμότητα.
      Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα του 2014. Το συνολικό χρηματικό ποσό που θα δαπανηθεί για το έργο αγγίζει τις 25 χιλιάδες ευρώ, ποσό το οποίο θα συμβάλει και ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.
        Η υποδομή αυτή αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή και να επιτύχει την προσέλκυση τουριστών από όλη την Ελλάδα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Το ποσό των 20.000,00 θα χορηγηθεί από την αναπτυξιακή «Τριχωνίδα Α.Ε.». Παράλληλα για την υλοποίηση του έργου αυτού αναμένεται να γίνει τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου, καθώς μέχρι την στιγμή ολοκλήρωσης του προγραμματισμού του έργου δεν είχε ενταχθεί.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://www.agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο