Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Συνειδητά ή ασυνείδητα;

       Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της επιλογής των υποψηφίων, που ορίζεται στο τέλος του 2013, και η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπα με κριτήριο την επαγγελματική και κοινωνική τους αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες που ζουν και εργάζονται.
       Στη λεωφόρο Συγγρού παρακολουθούν, συντονίζουν και συγκεντρώνουν πληροφορίες για αυτοδιοικητικά ή πολιτικά στελέχη που ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη των εκλογών, κάνουν βολιδοσκοπήσεις, συναντήσεις και προχωρούν παράληλλα στη διενέργεια δημοσκοπήσεων για να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις κοινωνικές και πολιτικές τάσεις που επικρατούν σε κάθε δήμο η περιφέρεια...........



     Σύμφωνα με πληροφορίες μια τέτοια δημοσκόπηση για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ RESEARCH ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια.
      Ανάμεσα στα ονόματα λοιπόν που «μέτρησε» η δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας είναι αυτά των:Κώστα Τζαβάρα, του Παναγιώτη Αδρακτά, Μιχάλη Μπεκίρη, Πλάτωνα Μαρλαφέτα, Γιώργου Παπαναστασίου, Απόστολου Κατσιφάρα, Ιωάννη Λυμπέρη, Ιωάννη Μητρόπουλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Λάμπρου Καραθανασόπουλου, ενώ στην δια δημοσκόπηση συμπεριλαβάνονται και τα ονόματα των Θάνου Μωραίτη και Σπήλιου Λιβανού.
      Όσον αφορά τον Δήμο Αγρινίου τα ονόματα στα οποία επικεντρώνεται η δημοσκόπηση είναι αυτά των: Γιώργου Παπαναστασίου,του Νίκου Καζαντζή, του Κώστα Ρόκου, του Νεκτάριου Φαρμάκη και του νυν δημάρχου Παύλου Μοσχολιού.
      Την ίδια στιγμή που εξελίσσονται οι οργανωτικές και πολιτικές διαδικασίες για την εξεύρεση υποψηφίων μερίδα του Τοπικού τύπου, επιχειρεί για ακόμη μια φορά να πρωταγωνιστεί αρνητικά στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην ΝΔ για την διαδικασία στο Αγρίνιο.
      Συγκεκριμένα εντύπωση προκάλεσε ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε και αναφέρεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, στο οποίο δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ.Νίκου Καζαντζή, που σαν κορμό έχει στελέχη προερχόμενα από την Κυβερνητική παράταξη, αντίθετα όμως ενέταξε άλλα πρόσωπα, για τα οποία στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι συζητά η ΝΔ.
     Το κρίσιμο και ουσιαστικό ερώτημα είναι τα κίνητρα με τα οποία έγινε η επιλογή, διότι το κοινωνικό σώμα στην πρόσφατη δημοσκόπηση είχε να επιλέξει μεταξύ συγκεκριμένων ονομάτων και σε κάθε περίπτωση η αρνητική εντύπωση μένει.
       Αλήθεια οι υπηρέτες της είδησης επιθυμούν την δεδομένη πολιτική συγκυρία κάποιους να κοντύνουν και άλλους να ψηλώσουν; Είναι κατά παραγγελία το μαγείρεμα των ονομάτων και εάν ναι από ποιους πελάτες;
       Μήπως ενοχλεί η μετριοπαθής στάση που τήρησε και ο υπεύθυνος- τεκμηριωμένος και ανεξάρτητος λόγος που ανέπτυξε κατά την πολυετή θητεία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καζαντζής που δεν συνάδει με τα πολιτικά πρότυπα των συγκεκριμένων εντύπων;
       Σε κάθε περίπτωση οι εποχές έχουν αλλάξει και οι μέθοδοι αυτοί, δεν έχουν τα επιτυχή αποτελέσματα που επιθυμούν οι εμπνευστές τους…

http://www.aerasnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο