Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της Ένωσης Αστακηνών για τα «εν δήμω» Ξηρομέρου, στην Αθήνα

      Η Ένωση Αστακηνών Αθήνας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2013, στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ (Πλατεία Συντάγματος) ανοιχτή εκδήλωση  με θέμα: Οι απόδημοι για τα «εν δήμω» Αστακού – Ξηρομέρου.
       Ήταν μια εκδήλωση όπου η ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου, φανερώνει την αποδοχή των σκοπών και των στόχων της Ένωσης Αστακηνών. Συντονιστές της Εκδήλωσης ήταν οι: Χρήστος Μάντζαρης, Τάκης Μπαμπούρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σταμούλης Μακρής............



     Η εκδήλωση  ξεκίνησε με πρώτο ομιλητή τον Δήμο Βαρόπουλο, Καθηγητή, τ. Δ/ντή  «ΚΑΡΑΜΟΥΖΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ» και ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στα Πολεοδομικά σχέδια: Αστακού - Μύτικα/Κανδήλας – Φυτειών και τη σημασία τους, για την ανάπτυξη, χωροταξικά προβλήματα, και την σημερινή κατάσταση. 
     Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δεύτερος ομιλητής Γρηγόρης Νικήτας ο οποίος με απλό, σαφή και συμπυκνωμένο λόγο έκανε μια γενική παρουσίαση για τις Υποδομές – Οικονομία – Περιβάλλον και αναφέρθηκε στην Ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία, Εμπόριο, υπηρεσίες, τουρισμός, Πλατυγιάλι, ιχθυοκαλλιέργειες, σημερινή κατάσταση και προοπτικές.
     Στη συνέχεια μίλησαν οι νέοι: Γαλάνης Δημήτρης, Μπαμπούρης Θεόδωρος, Μακρή Ελίνα, Σκάντζας Πάνος και ο Γουλές Γιάννης, για τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου καταγωγής της,  οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν. 

   Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν επίσης στην Εκδήλωση οι: 
Άρης Κλαδευτήρας, Δημήτρης Γουλές, Γιάννης Καυμενάκης, Ανθή Παπαθανασίου, Παπούλιας, Καρασεβδάς, Πάνος Χολής, Βάσω Ευαγγελάτου, ο υποψήφιος δήμαρχος με την κίνηση πολιτών Ηλίας Γεωργαλής, και ο Ερωτόκριτος Γαλούνης πρωης Δήμαρχος Αλυζίας, δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος δήλωσε παρών στα δημαρχιακά δρώμενα. 

Ήταν εκεί: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλης Δημήτριος και Κουρουπλής Πάνος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτων Δημήτρης Στεργίου, ο Γαλούνης Ερωτόκριτος (Δημ. Σύμβ Ξηρομέρου), ο Γεωργαλής Ηλίας (Υποψ. Δήμαρχος, Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου), ο Λαμπρακάκης Νώντας (Αντιδήμαρχος Αθήνας), οι: Μήτσης Νίκος, Κλαδευτήρας Χρ. (πρώην Πρ. ΟΠΣΥΞ), ο Μπέτσης Στάθης (πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Φυτειών),  ο Καυμενάκης Φώτης (μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), ο Κούγγελης Ηλίας (Πρ. Συλ. Βασιλοπουλιτών), ο Μωραίτης Περικλής πρόεδρος Συλλόγου Θυρρείου, η Βραχά Ρούλα (Μέλος ΔΣ. Απανταχού Αστακιωτών), ο π. πρόεδρος του συλλόγου Κατουνιωτών Βαγγέλης Κουτιβής και από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης οι: Γιώργος Τσέλιος, Γιώργος Κουβέλης και Γαζέτας Χρήστος, κ.α. 

Χαιρετισμούς έστειλαν οι :
Μωραϊτης Θάνος και Νίκη Φούντα (βουλευτές) και Λύτρας Γιάννης (Επικεφαλής Μείζ. Αντιπολίτευσης Δημ. Ξηρομέρου).































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο