Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Άρχισαν να απομακρύνονται τα ελαστικά από την Τσαπουρνιά

     Μετά από τις σοβαρές καταγγελίες και το πρόστιμο που επέβαλε η Περιφέρεια στην ΕΑΣ Ξηρομέρου, τελικά άρχισαν να απομακρύνονται τα επικίνδυνα ελαστικά από την Τσαπουρνιά. Ως γνωστό η ΕΑΣ Ξηρομέρου είχε πετάξει, σε γειτονικό χωράφι, από τις αποθήκες της στην Τσαπουρνιά (στη Μαχαιρά Ξηρομέρου) εκατοντάδες τόνους κομμένων - τεμαχισμένων ελαστικών τα οποία παράνομα διατηρούσε επί πολλά χρόνια στις αποθήκες της.

      Σύμφωνα με το μπλογκ «Ξηρομερίτης» οριστική λύση στο πρόβλημα των ελαστικών στην ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ δίνει το διοικητικό Συμβούλιο Α.Σ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ».
     Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ αποφάσισε την απομάκρυνση και μεταφορά των ελαστικών από την Τσαπουρνιά σε ειδικό χώρο ανακύκλωσης  στην  βιομηχανική περιοχή Πατρών δίνοντας έτσι λύση οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό............



    Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Προέδρου Κυρίου Ερωτόκριτου Γαλούνη και ύστερα απο διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι η ΕΝΩΣΗ κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία ανακύκλωσης  Ελαστικών HERCO ELASTIKA με έδρα την Β.ΠΕ. Πατρών για την ανακύκλωση τους.
      Η μεταφορά των τεμαχισμένων ελαστικών έχει ήδη ξεκινήσει με τρόπο που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Π.Δ. 109/2004.
    Τα  πρώτα φορτία έφτασαν είδη στην μονάδα ανακύκλωσης στης 10 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και η μεταφορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

ΓΙΑ ΤΟΝ 
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ  ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "Η ΕΝΩΣΗ"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ







7 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ Ο Κος ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ. ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως μας τα λέει η ανακοίνωση αγαπητέ μπλόγκερ θα πρέπει να πούμε και μπράβο σε αυτόν που δημιούργησε το πρόβλημα! Δηλαδή στον κύριο(?) Γαλούνη!! Σα δε ντρεπόμαστε λίγο! Και μόνο το γεγονός ότι τολμάει να δηλώνει ότι θα κατεβεί για δήμαρχος είναι υποτιμητικό για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε Αρετάκια που το έλυσες μετά από 6 χρόνια και αφού σε τάραξαν στις καταγγελίες και έφαγες και πρόστιμο.
    Μέχρι τώρα βέβαια δημόσια δεν σε ακούσαμε να ενημερώνεις. θα είχες τους λόγους σου εσύ. Τίποτα δεν κάνεις χωρίς λόγο.
    Ε ρε δούλεμα που πέφτει. Ο Μάκκας τα κάνει αυτά τε ωραία ρεπορτάζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε δεν πήρε ούτε ένα ευρώ απο την αποθήκευση των ελαστικών αντίθετα πλήρωσε αρκετά χρήματα και πληρώνει για να δώσει λύση στο ανωτέρω πρόβλημα.
    Για να γνωρίζετε οτι για την απομάκρυνση των εν λόγο ελαστικών
    απαιτούνται περιβαλλοντολογικές μελέτες και ειδικές άδειες για την απομάκρυνση τους.
    Καλό θα είναι να είμαστε προσεχτικοί στα σχόλιά μας αν δεν γνωρίζουμε το εν λόγο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τι τραβάμε, με τα ελαστικά που σηκώθηκαν και ήρθαν από ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ στο χωριό μας και αγωνίζονται τώρα τα παλληκάρια (που δεν είχαν ιδέα ούτε που άκουσαν γι΄αυτά) να τα απομακρύνουν...

    Εμ δε φταίμε, ποιός τους έφερε όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΚΩΣ ΕΠΡΑΞΕ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξερετε ποσα λεφτα φαγανε για να τα βγαλουν αρον αρον από της αποθήκες; πολλες χιλιαδες ευρο μετα έπρεπε να φανε και στο πεταγμα γιαυτο περασε τοσοςκαιρος ....ηθελε ψαξειμο το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο