Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοφανές στα ελληνικά εκπαιδευτικά χρονικά! Το Εξάμηνο για τη Νομική Σχολή χάθηκε και επίσημα!




- Συνεδρίασε μυστικά το συμβούλιο καθηγητών και αποφάσισε ότι το εξάμηνο έχει χαθεί
 -"Δεν είναι δυνατόν να βαφτιστεί εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε έως τον Φεβρουάριο", λένε
 -Κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο Μια απόφαση η οποία θα γραφτεί στην ιστορία της εκπαίδευσης ελήφθη σήμερα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, το τμήμα Νομικής συνεδρίασε σήμερα το πρωί μυστικά και αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι ο μόνος τρόπος να περισωθεί το κύρος της σχολής είναι να θεωρηθεί ότι το εξάμηνο χάθηκε.

Όπως ελέγαν χαρακτηριστικά: "δεν είναι δυνατόν να .............

«βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο. Έτσι, το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών, με απόφαση των καθηγητών και της διοίκησής του, χάνεται."

Η απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, τα μέλη της οποίας τελούν ακόμη υπό παραίτηση.

Πάντως η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται.

Όπως τονίζεται, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Αποφάσισαν επίσης ότι προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμοί σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.
 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο