Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Πνίγηκε» στην αιθαλομίχλη το Αγρίνιο

Έντονη η μυρωδιά καμένου ξύλου σε όλη την πόλη

      Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
      Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως πώς σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες, το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρα έντονο...............



        Στο Αγρίνιο από το απόγευμα και μετά η ορατότητα είναι αρκετά περιορισμένη ενώ έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου ξύλου. Άλλωστε, η μυρωδιά καμένου ξύλου και η παραγωγή μεγάλης ποσότητας αιωρουμένων σωματιδίων είναι ενδεικτική της προέλευσής τους από τζάκια και ξυλόσομπες. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερο έντονο σήμερα που επικρατούν συνθήκες ατμοσφαιρικής σταθερότητας που χαρακτηρίζονται από άπνοια και την ανάπτυξη του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής.
       Από ψηλότερα σημεία της πόλης η ομίχλη είναι εμφανέστατη, ενώ κάτοικοι περιοχών εκτός Αγρινίου, ειδικά στην περιοχή της Μακρυνείας κ.α. λένε πως το Αγρίνιο φαίνεται σκεπασμένο με ένα σκούρο πέπλο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο