Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας: Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας στη Βόνιτσα

    Σύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στην αίθουσα του Δ. Σ. στο Δημαρχείο Βόνιτσας.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν:
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ,  Επικεφαλής και Δ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και Βουλευτής του ΚΚΕ και η ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ,  Γιατρός.

       Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε  στην  κατάσταση της πρωτοβάθμιας Υγείας, υποδομών και υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας και τη πρότασή της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας»...........



       Τονίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιστοιχήσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους. Δεν έχουν να περιμένουν παρά μόνιμη εξαθλίωση, υπονόμευση της υγείας τους και της ζωής τους, με την όποια μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.  Για το λαό διέξοδος από την κρίση σημαίνει να δυναμώνει η λαϊκή συσπείρωση και πάλη που θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Για αυτό απαιτείται ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν  σύστημα υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένο με κεντρικό σχεδιασμό.


       Η Δήμητρα Σταματέλου αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του ΕΟΠΠΥ. Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση τις περικοπές δημόσιων δαπανών για την Υγεία τις βαφτίζει «εξορθολογισμό των δαπανών», «νοικοκύρεμα» κλπ., ότι θα «γλιτώσει το φορολογούμενο πολίτη από «περιττές» και «αλόγιστες» δαπάνες. Τέτοια επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν απ' όλες τις κυβερνήσεις, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα που αποσκοπούν στην ενοχοποίηση ακόμα και αυτών των ανεπαρκών δημόσιων παροχών που πρέπει να περικοπούν, διότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει τα παντός είδους κίνητρα προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο