Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Εκτός σχολικού ωραρίου συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. Ανάσα για τους εργαζόμενους γονείς




Επιτέλους! Εκτός σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιούνται εφεξής οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.
Η απόφαση,  είναι απολύτως σωστή. Έχει άλλωστε από ετών επισημανθεί ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο κάθε φορά που δάσκαλοι και καθηγητές έχουν συνέλευση - και το κάνουν αρκετές φορές το χρόνο- να χάνονται διδακτικές ώρες, οι
οποίες δεν αναπληρώνονται. Πόσο μάλλον όταν στις συνελεύσεις αυτές, κατά κανόνα ένα μικρό μόνο ποσοστό των εκπαιδευτικών συμμετέχει.
Μπορούν κάλλιστα να γίνονται απογευματινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην επηρεάζεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Η νέα απόφαση του υπουργείου έρχεται σε εφαρμογή  του νόμου και συγκεκριμένα της παραγράφου 3 του άρθρου 16 του Νόμου 1264/1982, όπου ορίζεται ότι: «Οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης, όπως αναφέρεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 σε κατάλληλο χώρο του τόπου εργασίας…».
Νόμος του 1982, …που ποτέ μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε!!! Καιρός ήταν….
Σκοπός της απόφασης, στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών, είναι να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες, καθώς αυτές μπορούν να καλυφθούν εκτός του χρόνου απασχόλησης των συνδικαλιστών.

 http://agrinioreport.com

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς το agrinioreport βρήκε την αιτία της κακοδαιμονίας της εκπαίδευσης. Οι συνελεύσεις των καθηγητών. Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Οι συνελεύσεις των καθηγητών γίνονται εκτός ωρών διδασκαλίας πλην μιας το χρόνο που ψηφίζουν για τα συνδικαλιστικά τους όργανα και δικαιούνται άδεια. Μία εργάσιμη το χρόνο. Τώρα λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα. Συγχαρητήρια agrinioreport.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το "σεντονοειδές" του σχολίου.

    Ατυχέστατη ανάρτηση και απορώ γιατί την αναδημοσίευτε ασχολίαστη. Οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται μία (ή δύο) φορές το χρόνο σε πρωινές ώρες μόνο όταν αφορούν εκλογικές διαδικασίες. Οι υπόλοιπες (πχ. συζήτηση για το αν θα κατέβει ο σύλλογος σε απεργία) γίνονται πάντοτε απόγευμα. Η αιτία των πρωινών συνελεύσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα από τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων να βρεθούν στο κέντρο της περιφέρειάς τους (ειδικά οι δάσκαλοι από τα ορεινά χωριά).
    Είναι προφανές ότι η προσπάθεια να στραφεί η κοινωνία απέναντι στον τεμπέλη εκπαιδευτικό δρέπει καρπούς. Από τα 600 ευρώ των αναπληρωτών που έρχονται από Θράκη, Μακεδονία, κλπ για να δουλέψουν οπουδήποτε στην ορεινή απομακρυσμένη χώρα και στα νησιά, από τις διαθεσιμότητες των καθηγητών ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ακριβώς που οι ίδιες ειδικότητες εγκαινιάζονταν στα ιδιωτικά ΙΕΚ, από την Παιδεία των βαθμών και των εξετάσεων, μέχρι τις άκαιρες και άκυρες συγχωνεύσεις στα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις: τώρα θα διαλύσουν και τον συνδικαλισμό, βασιζόμενοι στην θεωρία του "διαίρει και βασίλευε" και στην άγνοια των απλών ανθρώπων.
    Να θυμήσω στο συντάκτη του agrinioreport ότι τα σχολεία του νομού μας έχουν πάμπολα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ότι οι συγχωνεύσεις του χρόνου θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένες. Να με συγχωρεί η χάρη του, αλλά περίμενα τη μαχητικότητά του να τη διοχετεύσει εκεί. Θα περίμενα επίσης να αφυπνίζει τους γονείς υπέρ της Παιδείας και όχι κατά των εκπαιδευτικών. Να προβάλει τα ερείπια μέσα στα οποία κάνουν μάθημα τα παιδάκια, την ανυπαρξία των μεταφορών, τις λιποθυμίες των παιδιών στις αυλές, τα συσσίτια των δασκάλων στις Λέσχες Αξιωματικών. Τέλος, επειδή σήμερα είναι 3 Δεκέμβρη (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) να τρίψει και λίγο την γκλάβα του (που λένε και στα μέρη μου) και να σκεφτεί τι σόι δομές διαθέτει ο νομός μας για τα άτομα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο