Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΝΙΟ: 30 προσαγωγές-Καμία σύλληψη στα χθεσινά επεισόδια

      «Στόχος μας η αποτροπή των γενικευμένων καταστροφών», δηλώνει η αστυνομία, που για πρώτη φορά δεν ήταν αμυνόμενη. Νέο «όπλο» εναντίων των αστυνομικών οι μολότοφ με κροτίδες-Τραυματίστηκε ένας. 

     Στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο του Αγρινίου, μετείχαν, όπως αποδεικνύεται, αντιεξουσιαστές που επί τούτου ήρθαν στην πόλη από άλλες περιοχές. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αστυνομία, η οποία και για πρώτη φορά δεν είχε το ρόλο του αμυνόμενου, προχωρώντας σε συνολικά 30 προσαγωγές, αριθμός που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί...........



        Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, η όλη κατάσταση χαρακτηρίστηκε ως άκρως επικίνδυνη, αφού οι ομάδες των αντιεξουσιαστων ήταν διατεθειμένες να προκαλέσουν πολύ σοβαρά επεισόδια. 
      Πηγές απ’ την αστυνομία αναφέρουν ότι εκτός απ’ τους λοστούς και τα σπασμένα μάρμαρα που χρησιμοποιούσαν ως πολεμοφόδια κατά των αστυνομικών, έφεραν πολλές δεκάδες βόμβες μολότοφ, στις οποίες όμως είχαν τοποθετήσει κροτίδες, προκειμένου να προκαλέσουν τραυματισμούς…
       Ευτυχώς, μόνο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, όταν μια τέτοια μολότοφ έσκασε πάνω του. Με εγκαύματα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα δεν είναι σοβαρά.
      Η χρήση μολότοφ με κροτίδες ανησυχεί την αστυνομία, καθώς πρόκειται για μια νέα τακτική εναντίον της, πολύ πιο επικίνδυνη απ’ το τι είχε ως τώρα συνηθίσει.
      Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων δεν ήταν τόσο δυναμική, οι ζημιές στην πόλη θα ήταν τεράστιες, αφού αυτό επεδίωκαν οι αντιεξουσιαστές: «Στόχος μας ήταν να αποτρέψουμε τη γενίκευση των φθορών και αναλογικά με τα εφόδια και τις διαθέσεις που είχαν, καταφέραμε το καλύτερο δυνατό», δηλώνει αστυνομικός που μετείχε στην επιχείρηση, σημειώνοντας ότι η χρήση δακρυγόνων έγινε στον απολύτως αναγκαίο βαθμό.
         Οι 30 προσαχθέντες, πάντως, είναι ελεύθεροι, καθώς δεν υπήρξε καμιά περίπτωση μετατροπής σε σύλληψη.

http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο