Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος ήταν ο 28χρονος ειδικός φρουρός που αυτοκτόνησε μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλάνδρι

       Ο 28χρονος Θοδωρής με καταγωγή από την Ηπειρο επέστρεφε από το σπίτι των γονιών του στην Παλλήνη στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι, όταν περνώντας από το Χαλάνδρι αναμείχθηκε σε θανατηφόρο τροχαίο και λίγα λεπτά αργότερα, μην αντέχοντας τις τύψεις, έβαλε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο.
      Ανθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για ένα άτομο με ιδιαίτερες ευαισθησίες υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που προφανώς συγκλονίστηκε από την εικόνα της διαμελισμένης γυναίκας και μην αντέχοντας τις τύψεις αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.........



      Ο 28χρονος μπήκε στην Αστυνομία το 2008 μια δουλειά που δεν έβλεπε σαν βιοποριστικό επάγγελμα αλλά σαν λειτούργημα. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ομάδα ΔΙΑΣ και για πολλά χρόνια όργωνε τους δρόμους της πρωτεύουσας με τη μηχανή του. 
     Λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του αδερφού του που είναι διοικητής ασφαλείας σε τμήμα της Αττικής και να πάρει μετάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ετσι, τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με το κυνηγά κλέφτες και ληστές στην Κυψέλη και άλλα σημεία του κέντρου.

Δένδιας: Η χθεσινή ήταν βραδιά συντριβής
«Οφείλω να σας πω ότι το χθεσινό βράδυ ήταν και για μένα σαν πολιτικό προϊστάμενο και για την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας βραδιά φυσικής συντριβής. Αυτό το οποίο συνέβη ήταν τραγικό. Οφείλω να πω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ενώσουμε την προσευχή μας για τις δυο οικογένειες που θρηνούν θύματα», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Η ανακοίνωση του σωματείου των ειδικών φρουρών, για τον Θόδωρο:
«To Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. συγκλονισμένο, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, θρηνεί το χαμό ενός συναδέλφου που υπέκυψε στην υπέρμετρη ευαισθησία του χαρακτήρα του και έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του μετά από δυστύχημα με την ιδιωτική του μηχανή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ηλικιωμένης στην περιοχή του Χαλανδρίου στις 22/12/2013.
Ο Θεόδωρος Π., γεννημένος του 1985 υπήρξε για όσους τον γνώρισαν, σύμβολο εργατικότητας και υπευθυνότητας τόσο στη προσωπική όσο και στην υπηρεσιακή του ζωή, ιδιαίτερα ευσυνείδητος με σπάνιο χαρακτήρα και αρετές.
Υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και αργότερα μέχρι σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Η αποφράδα ώρα τον “έπνιξε” με το βρόγχο ευθύνης για ένα τροχαίο ατύχημα που τον ανάγκασε να γίνει αφορμή να στερηθεί την ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα και λίγα βήματα ποιο πέρα ο ίδιος να περάσει ως αυτόχειρας από τη ζωή στο θάνατο.
Σε μια κοινωνία με κυρίαρχα φαινόμενα την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και τον ωχαδερφισμό έχουμε σίγουρα ανάγκη τους ανθρώπους που λάμπουν και διακρίνονται με πράξεις ευαισθησίας, ανθρωπιάς και συναλληλίας, αλλά αυτούς τους θέλουμε και τους έχουμε ανάγκη ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ανάμεσα μας να χαρίζουν με την παρουσία και τις πράξεις τους αρετές και πρότυπα που τόσο έχουμε ανάγκη. Μάλιστα, η κοινωνική διάσταση της προσφοράς του αστυνομικού στηρίζεται κυρίως σε τέτοιες προσωπικότητες και αρετές.
Θόδωρε, αδικοχαμένε Συνάδελφε, η ζωή σου, η ψυχή σου, ο χαρακτήρας σου αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη, ο θάνατος σου όμως πράξη, που ουδεμία σκέψη δεν πρέπει να την δικαιολογήσει σε καμιά περίπτωση και κάτω από καμιά περίσταση.
Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του συναδέλφου, αντιστοίχως και στους συγγενείς της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας».

www.iefimerida.gr
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο