Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ακτίου-Βόνιτσας:Προεκλογικό σκηνικό συνεδρίασης στην Κατούνα...

          Εν μέσω αντεγκλήσεων και διαμαρτυριών από κατοίκους του Δήμου συνεδρίασε χθες στην Κατούνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη του αλλά μετά την λήξη της πρώτης συνεδρίασης, ακολούθησε σε δεύτερο συμβούλιο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση! 
        Το σκηνικό στη συνεδρίαση πρέπει αρχικά να πούμε πως είχε έντονο άρωμα εκλογών και οι εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι (Φερεντίνος και Αποστολάκης) εκμεταλλεύτηκαν όσο μπόρεσαν την συνεδρίαση για να γίνουν αρεστοί στο εκλογικό σώμα! Ο Δήμαρχος τώρα Ν. Σολδάτος έκανε λίγο – πολύ τον απολογισμό των δράσεων του στο περιθώριο της συνεδρίασης, και έριχνε όπου χρειάζονταν την ρελάνς στον υποψήφιο Δήμαρχο Θ. Φερεντίνο!
      Το θέμα των φουσκωμένων λογαριασμών του νερού  κατά 23% (όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο), ξεσήκωσε τους Κατουνιώτες αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση!................



      Οι δημότες τα έψαλλαν στην δημοτική ομάδα για τα υπέρογκα ποσά κατά τα λεγόμενα τους που καλούνται πλέον να πληρώσουν, καθώς στον παλιό Δήμο Μεδεώνος δεν ίσχυε ότι σε άλλους Δήμους , αλλά οι δημότες πλήρωναν ένα πάγιο συμβολικό ανα εξάμηνο!

Δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα ..
     Με πολλά «θα» και χωρίς ένα έργο έτοιμο , έστω και από τα συνεχιζόμενα πήγε χθες στην Κατούνα ο Δήμαρχος. 
     Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ακτίου, εστίασε σε έργα και δράσεις του που έχουν προγραμματιστεί για την δημοτική ενότητα Μεδεώνος και με πολλά «θα» επιχείρησε ένα μίνι απολογισμό!
         Αναφέρθηκε στην ύδρευση ο κ. Σολδάτος της περιοχής και τόνισε ότι ήταν από τα πρώτα έργα που ξεκίνησε, άσχετα βέβαια από το γεγονός ότι  το έργο δεν ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι πίνουν νερό από το παλιό δίκτυο από αμίαντο το οποίο περνά και από το δίκτυο όμβριων υδάτων!
       Στη συνέχεια επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες και οι δημότες δεν καλύπτονταν από όσα ανέφερε ο Δήμαρχος για το θέμα της ύδρευσης χρειάστηκε να πει πως σε επιτροπή που έχει ορίσει να κάνουν ενστάσεις οι δημότες για τα λάθη στους λογαριασμούς και οι οποίες θα εξεταστούν! 
       Απο έργα άλλα αναφέρθηκε στον βιολογικό καθαρισμό που «θα» δημοπρατηθεί, στα σφαγεία της Κατούνας τα οποία πασχίζει όπως είπε ο Δήμαρχος να ολοκληρώσει μελέτη περιβαλλοντικών όρων και σε μια αγροτική εσωτερική οδοποιία που « θα» γίνει κι αυτή χρηματοδοτούμενη  από το Ταμείο Μολυβιάτη! 
     Την ανυπαρξία του σε έργα ο Δήμαρχος την δικαιολόγησε στα πολλά χρέη που παρέλαβε αλλά και στην δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος!

Αποδόμησε την πολιτική Σολδάτου με συγκεκριμένα επιχειρήματα
       Την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα με πυρά κατά της ομάδας Σολδατου ή Φερεντίνου  (ο,τι θέλετε διαλέγετε) κήρυξε από την Κατούνα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Αποστολάκης! 
      Ο κ. Αποστολάκης στηλίτευσε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και αποδόμησε με τα λεγόμενα του την πολιτική Σολδάτου!  
      Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε «Μας βάλατε το μαχαίρι στο λαιμό να ψηφίσουμε για το Βιολογικό της Κατούνας , με την δικαιολογία πως θα χαθεί το έργο και ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί»! 
     Συνέχισε την αντιπολίτευση τονίζοντας τα κενά και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή κατηγορώντας την συμπολίτευση για μαυρολγιαλούρικη πολιτική και εμπαιγμό των δημοτών και της νεολαίας του Δήμου! 
      Είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος πως «Στείλατε φίλο σας τοπογράφο για το γήπεδο της Κατούνας ενώ δεν το έχετε συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα» και αναρωτήθηκε με τι λεφτά θα γίνει το γήπεδο το οποίο έχει τάξει η δημοτική ομάδα στην Κατούνα!

Η μόνη ουσιαστική τοποθέτηση
       Ο λαϊκισμός πήγαινε βροχή στην αίθουσα , ώσπου το λόγο πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Τάνταρος
      Ο κ. Τάνταρος ξεκίνησε την τοποθέτηση του με μια απορία και απευθυνόμενος προς τους δημότες που ήταν συγκεντρωμένοι είπε «Χαίρομαι που είστε τόσοι πολλοί εδω μαζεμένοι αλλά απορώ πως κάθεστε τόση ώρα και μας ακούτε»! 
    Απαλλαγμένος από προεκλογικές τακτικές αφού εγκαταλείπει την ενασχόληση του με τα κοινά ο κ. Τάνταρος, αναφέρθηκε στα δεινά οικονομικά των Δήμων και στις αρνητικές συνέπειες που έφερε στην λειτουργία αυτών ο Καλλικράτης και μετά από αυτή την εύστοχη και αναγκαία παρατήρηση σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Σολδάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όλο θα άκουσα μώρε Δήμαρχε ..δεν άκουσα τίποτα για τα έργα που έχουν γίνει»!

Πρόβα τζενεράλε για Δήμαρχος       
       Τελευταίος λόγω φανταζόμαστε τακτικής προεκλογικής, πήρε το λόγο για όσα συζητήθηκαν και ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής αλλά και υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Φερεντίνος! 
       Ο κ. Φερεντίνος επιχείρησε μια αρχηγική εμφάνιση και παρουσιάστηκε ως ο εμπνευστής της λύσης για το πρόβλημα των φουσκωμένων λογαριασμών του νερού! 
       Ως ένας πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του μοίρασε ελπίδα στους δημότες και τους διαβεβαίωσε πως μέσα σε ένα μήνα το πολύ θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους λογαριασμούς! 
      Προηγουμένως να αναφέρουμε πως «άδειασε» λίγο τον Δήμαρχο αφού παραδέχθηκε πως ήταν σφάλμα η ενημέρωση που δεν έδωσε ο Δήμος για το θέμα στους κατοίκους! 
     Αφού ήταν ο μοναδικός που κατεύνασε την οργή των Δημοτών, πέρασε στην επίθεση με τον Γ. Αποστολάκη , στον οποίο προσπάθησε να του θυμίσει πρώτα από όλα το κακό του παρελθόν! 
    «Θα λαϊκίσω κι εγώ» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος και ευθύς  έκανε συμμέτοχο  για την ανυπαρξία των έργων στην περιοχή  τον Γ. Αποστολάκη
      Ο κ. Φερεντίνος έφερε στο μυαλό του ένα δάνειο 1,5 εκ. ευρώ που ο  Καλλικρατικός Δήμος , κληρονόμησε από τον κ. Αποστολάκη και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν με τα πενιχρά οικονομικά των Δήμων να κάνουμε έργα και δράσεις όταν θέλουμε μόνο 120.000 ευρώ το χρόνο για ένα δάνειο σας είπε απευθυνόμενος στον πολιτικό του πλέον αντίπαλο! 
     Στοχοποίησε ακόμη περισσότερο ο Αναπληρωτής Δήμαρχος τον κ. Αποστολάκη και του θύμισε τα χρέη προς το ΙΚΑ που άφησε ως Δήμαρχος, αλλά και μια σειρά από οικονομικές εκκρεμότητες που πέρασαν στα χέρια της σημερινής δημοτικής αρχής και την επιβάρυναν! 

Πηγή: http://www.paronetol.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο