Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αίσιο τέλος στην προσπάθεια για χρηματοδότηση του έργου αποκατάσταση ΧΑΔΑ Φυτειών

Μετά από έναν συνεχή και επίμονο αγώνα της αντιδημάρχου Ξηρομέρου Ευθυμίας Κολοβού,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Κατσιφάρας, αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  στη Θέση «ΠΑΡΟΥΣΙ» ΦΥΤΕΙΩΝ» στον Αξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι».......


  Το έργο είναι προϋπολογισμού 85,000.00 ευρώ θα εκτελεσθεί εντός 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης  και προβλέπει να αποκατασταθεί ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) έκτασης 11.255 μ2, ο οποίος έχει παύσει να λειτουργεί από το 2010. Εκτιμάται ότι η αποκατάσταση θα έχει περατωθεί μέχρι τον Μάϊο του 2014.
   Με την προτεινόμενη πράξη θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρύπανσης του ευρύτερου περιβάλλοντος  (Δ.Ε. Φυτειών), επίσης θα αντιμετωπιστούν και προβλήματα μόλυνσης των υπόγειων υδάτων της περιοχής του ΧΑΔΑ. Επίσης θα πάψει η χώρα μας να πληρώνει πρόστιμα στην Ε.Ε για τις ανεξέλεγκτες χωματερές.
    Η δυναμική αντιδήμαρχος από την αρχή του έτους  που ανέλαβε τα καθήκοντά της , ήταν σε επικοινωνία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια για να συνταχθούν σωστά τα σχετικά απαιτούμενα έγγραφα και ΤΔΠΠ, συμπληρωμένα εκ νέου, για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ Φυτειών στην ΕΔΑ Δυτικής Ελλάδας, διότι ο φάκελος του έργου είχε υποβληθεί και απορριφτεί την 23/10/2012 λόγω σημαντικών παραλήψεων των τότε αρμοδίων . Με ενέργειές της επικαιροποιήθηκε εκ νέου η Τεχνική μελέτη με εθελοντική συνδρομή του μηχανικού κ Κίσσα Δ. Επίσης λήφθηκε με εισήγησή της, ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για παύση ΧΑΔΑ, συντάχθηκε και υπογράφτηκε  προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου για εκτέλεση του έργου και στη συνέχεια υποβλήθηκε για άμεση δημοπράτηση. 

Για την επίσπευση των διαδικασιών και την  επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ασχολήθηκαν επισταμένα   ο κ Παπαβασιλόπουλος Ελευθέριος  από το αρμόδιο Υπουργείο,  ο μηχανικός κ Άρης Μαμασιούλας της Περιφέρειας ο μηχανικός κ Μόσχος Δημήτριος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ι.Π Μεσολογγίου, ελλείψει Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ξηρομέρου. 




5 σχόλια:

  1. να υποθέσουμε, όπως θα έπρεπε να είμαστε βέβαιοι, πως η δημοσίευση και το περιεχόμενό της, αφορά τον διαχειριστή της ιστοσελίδας?
    μηπως θα επρεπε να είστε περισσοτερο προσεκτικοι κυριοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΛΕΟΝ . Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΣΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ BLOG. EΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τα αυτά εκει στο xiromeronews.
    ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ << ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ.....>>
    ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia ta nera pou irthan sthn maxala 300 kai 400 eura ston kathena tha pei tpt o taksiarxos?a re pou katanthsame....gia tous upallilous pou kanoun apospash apo tn paidiko gia thn kandila tha pei tpt o taksiarxos?gia to doylema pou epese me to lukeio tha pei tpt o taksiarxos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο