Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μαχητικά… σε πανέρια ευκαιρίας!

Όλα μπορούσε να τα περιμένει κανείς, το να πωλούνται όμως σε «πανέρια ευκαιρίας» αξιόπλοα πολεμικά αεροσκάφη… δεν το φανταζόμασταν ποτέ! Ο λόγος για το εναπομείναν «υλικό» του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, το οποίο και πρόκειται σύντομα να καταργηθεί εντελώς.....


 Είναι γνωστές οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, θέμα χρόνου και συγκυριών είναι το πότε θα μπει το οριστικό λουκέτο.
Όσο για την αξιοποίηση της υποδομής, …ουδέν νεώτερον και μηδέν εις το πηλίκον! Χρόνια τώρα «σέρνεται» αυτή η ιστορία, δεν υπάρχει, όμως, καμιά συγκεκριμένη απάντηση, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει ζητήσει μέχρι και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το θέμα αυτό.
Η πληροφορία περί πλειστηριασμού αεροσκαφών, που αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το agrinioreport.com, είναι απολύτως διασταυρωμένη. Έχουν γίνει προσπάθειες πώλησης μαχητικών σε άλλες χώρες. Και δεν μιλάμε μόνο για τα παροπλισμένα, αποσυρθέντα παλιά αεροσκάφη, τα οποία καθηλωμένα στο έδαφος το μόνο που κάνουν είναι να καταλαμβάνουν χώρους.
Γι’ αυτά, θα είχε νόημα ίσως μια διαδικασία πώλησης. Όχι ως παλιοσίδερα όμως, όχι για ανακύκλωση υλικών. Υπάρχουν πολύ πιο συμφέρουσες λύσεις. Όταν όμως η όλη προσπάθεια εκτείνεται και στην πώληση αξιόπλοων μαχητικών αεροσκαφών, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι… ανησυχούμε.
Και κάτι ακόμη: H τύχη του Α/Α Αγρινίου έχει καθοριστεί…  Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το Άκτιο και την εκεί μεγάλη αεροπορική μονάδα…, για την οποία επίσης οι πληροφορίες που μαθαίνουμε δεν είναι καλές.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο