Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Προσοχή, έρχονται βαριά πρόστιμα

10.500 ευρώ το πρόστιμο σε όποιον αγρότη απασχολεί λαθρομετανάστη-Ξεκινούν έλεγχοι και στην Αιτ/νία. 12 συλλήψεις στο Δρυμό.
Τις διαδικασίες διοικητικής απέλασης ακολουθούν πλέον οι αρχές για τους 12 λαθρομετανάστες που συνέλαβαν χθες αργά το απόγευμα στον Δρυμό Βονίτσης......


       Πρόκειται για 4 Πακιστανούς και 8 Αλβανούς, ηλικίας από 15 έως 44 ετών. Υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους και στις 19.00 περίπου παρενέβησαν άνδρες της ΟΠΚΕ και του Α. Τ. Βόνιτσας, προχωρώντας στις συλλήψεις, αφού κανείς απ’ τους παραπάνω δεν έφερε νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα.
    Σημειώνουμε ότι οι λαθρομετανάστες απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Φυσικά χωρίς ασφάλιση, κατάσταση που με βάση το νέο νόμο, επιφέρει πρόστιμο έως 10.500 ευρώ, κάτι που πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους οι αγρότες, πριν αποφασίσουν να δώσουν μεροκάματα σε παράνομους μετανάστες.
 Οι έλεγχοι για την αδήλωτη, μαύρη εργασία έχουν ξεκινήσει και γίνονται με συστηματικό τρόπο, σύμφωνα και με τις οδηγίες του αρμοδίου υπουργείου. Κατά πληροφορίες του agrinioreport.com δε, πρόκειται να επικεντρωθούν το επόμενο διάστημα στις αγροτικές περιοχές, όπου οι υπηρεσίες γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός παρανόμως απασχολουμένων εργατών γης και αναπτύσσονται παράλληλα φαινόμενα παρασιτικά και καταστάσεις που, όπως και σε πρόσφατο άρθρο τονίσαμε για την Αιτωλοακαρνανία, θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν. Μην ξεχνάμε ότι η αφορμή για τις 12 αυτές συλλήψεις, ήταν ξανά ένα επεισόδιο που προκλήθηκε στο χωριό.
 agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο