Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εμείς και το… πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη!

       Ο Σύλλογος Γυναικών Ακτίου-Βόνιτσας μας πληροφόρησε πρόσφατα ότι διοργανώνει ημερήσια εκδρομή, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, με προορισμό το Μύλο των Ξωτικών, “το πραγματικό χωριό του Άι-Βασίλη” όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, στα Τρίκαλα
     Και, φυσικά, δεν είναι μόνο οι κυρίες από τη Βόνιτσα και τον ευρύτερο δήμο. Και από το νομό μας και από όλη τη χώρα, μεμονωμένοι πολίτες και συλλογικότητες ξεφεύγουν μια μέρα του χρόνου σε ένα παραμυθένιο μέρος που πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε εκεί που είναι σήμερα. Που έγινε χάρη στις ιδέες και το μεράκι κάποιων..........



     Και πολύ καλά κάνουν, ασφαλώς, όλοι οι επισκέπτες των Τρικάλων. 
    Το ερώτημα είναι γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Δεν υπάρχουν οι παραστάσεις, οι ιδέες, η διάθεση; Λίγο από όλα, αλλά φοβάμαι ότι υπάρχει κάτι που περισσεύει κιόλας. 
    Είναι η γκρίνια και η φαγωμάρα αφού είμαι κατά μεγάλο ποσοστό βέβαιος ότι αν επιχειρούνταν κάτι ανάλογο-ειδικά εν καιρώ κρίσης-ίσα που θα είχαμε Αγρινιώτικο εμφύλιο αν αυτά τα θεάματα συνάδουν με την ανθρωπιστική κρίση που βλέπουμε τριγύρω μας! Συνεπώς η μιζέρια μας πάει πολύ και αυτό είναι εμφανές στη σύγκρισή μας με πόλεις που εννοείται ότι μας μοιάζουν…
            Στο κόλπο συμμετέχουν ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε. και εκατοντάδες δημότες εθελοντές! Όπως λένε όμως ” ανοίγουν την αγκαλιά τους για όλους τους επισκέπτες μας και οι τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής αναλαμβάνουν μια μεγάλη πρωτοβουλία και υποδέχονται τους φιλοξενούμενους μας με απίστευτες εκπτώσεις και ποιοτικές παροχές”.
          Αν μπεις στην ιστοσελίδα του όλου σχεδίου ή αν αναζητήσεις εικόνες στο google θα βάλεις τα κλάματα. Θα καταλάβεις γιατί έχουν γίνει τα Τρίκαλα προορισμός για όλη την Ελλάδα. Όπως θα βάλεις τα κλάματα και αν δεις το μεράκι και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν οι ντόπιοι τον θεσμό.
           Φυσικά δεν λέω να γίνουμε Τρίκαλα. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Είμαστε πολύ μουρτζούφληδες και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για φαγωμάρα για κάτι τέτοιο. Διότι τα Τρίκαλα μπορεί να είναι κι αυτά μέσα στη μέση ενός κάμπου, μπορεί κι αυτά να μην είχαν και την πιο ειρηνική διαδημοτική συνύπαρξη ( από πρωτοπόροι στις ηλεκτρονικές εφαρμογές για το κοινό και στην ελεγχόμενη στάθμευση σε κάποια φάση συγκλονίστηκαν από μεγάλες οικονομικές τρύπες που επέφεραν και βαριές ποινές και το χρέος του δήμου στο 200%), μπορεί κι αυτά να χρειάστηκε να αναπλάσουν την κοίτη του ποταμιού που τα διατρέχει κάποια στιγμή για να αποκτήσουν ένα αξιοθέατο. 
        Ναι κι εκείνοι τσακώνονται για το πόσα λεφτά πήρε πέρυσι η Παπαρίζου. Όμως έχουν ανθρώπους με διάθεση και μάλλον βλέπουν το εμπόριο λιγότερο ενοχικά από μας εδώ στα δυτικά. Άρα μάλλον έχουν ελπίδες να βγουν από την κρίση νωρίτερα από μας.

Y.Γ. Γνωρίζετε ότι υπάρχει σελίδα  www.trikala-tourism.gr; Ναι, προωθεί τον τουρισμό στα Τρίκαλα…

Γ.Σ.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο