Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται μπουλντόζες για τα αυθαίρετα στην Αιτωλοακαρνανία

Το «πράσινο φως» για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2013, αλλά και κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες, δάση και αρχαιολογικούς, είναι έτοιμο να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Νίκης Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ότι ...


 η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων (ΕΥΕΚΑ) έχει αποστείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης- υποδείγματα για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων.
Σύμφωνα με τον Στ. Καλαφάτη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν 365 καταγραφές αυθαίρετων κατοικιών, από τις οποίες για τις 172 έχουν εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις και έχουν υλοποιηθεί ήδη 22 κατεδαφίσεις στη Ζαχάρω και την Πάλαιρο με την εποπτεία της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων. Εντός της ημέρας μάλιστα, ολοκληρώνεται η ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατεδάφιση 59 αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, ενώ έχει δημοσιευθεί πρόσκληση διενέργειας δύο μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση 70 πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία, για την άμεση έναρξη του έργου σε λίγες εβδομάδες.
Στις κατεδαφίσεις θα ληφθεί πάντως, υπόψη το είδος της προστατευόμενης περιοχής, το πλήθος των αυθαίρετων κατασκευών στις συγκεκριμένες περιοχές, ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων κατεδάφισης και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αυθαιρέτου.
http://thepaper.gr
 http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο