Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση αγανάκτησης για τα φωτοβολταϊκά

DSCN6768«Δουλεμένοι- Εμπαιγμένοι-Ηττημένοι» δηλώνουν οι αγρότες της ΕΑΣ Αγρινίου που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο για να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά από λόγους που κυρίως έχουν να κάνουν με τα  φωτοβολταϊκά, τη μη εγκατάσταση των-προπληρωμένων-μετρητών με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ίδιους, η ΔΕΗ να τους χρεώνει «ότι ποσά θέλει χωρίς να δηλώνει τι ακριβώς ...


κοστολογεί». Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ΔΕΗ και του διευθυντή περιοχής Αγρινίου του ΔΕΔΔΗΕ Β. Βελλή, οι αγρότες, παρότι ενημερώθηκαν πως ο ίδιος θα πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ στα κεντρικά της Πάτρας, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση των μετρητών από Δευτέρα, ανέβηκαν τελικά στα γραφεία και κατέθεσαν στην αναπληρώτρια προϊσταμένη τους λόγους της σημερινής τους διαμαρτυρίας και τα όσα απαιτούν να διευθετήσει άμεσα η ΔΕΗ.
Η σημερινή διαμαρτυρία αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από συγκέντρωση των παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 στο Παπαστράτειο Μέγαρο και τα αιτήματα τους, έτσι όπως εκείνοι τα κατέθεσαν, είναι:
1. Να εγκατασταθούν οι πληρωμένοι εδώ και δύο χρόνια μετρητές σε όλα τα συνδεδεμένα πάρκα.
2. Να ολοκληρωθούν τα εδώ και δύο χρόνια έργα αναβάθμισης των δικτύων R-24 Τριχωνίδας, R-24 Στράτου, R-21 Στράτου, R-25 Αιτωλικού και η νέα γραμμή «R-22 Καστρακίου».
3. Να παραδοθούν εντός της εβδομάδας αντίγραφα όλων των οριστικών μελετών που αφορούν τους συνδεδεμένους σταθμούς συνοδευόμενα από επιμέτρηση υλικών, κόστος υλικών, εργατοώρας που να αποδεικνύουν το τελικό κόστος σύνδεσης.
«Αμφισβητούμε τα υπέρογκα κόστη σύνδεσης τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, προ δύο ετών, θα μειώνονταν κατά την οριστική μελέτη, γεγονός που ουδέποτε έγινε, αντιθέτως με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά κόστη που στέλνετε έχουν αυξηθεί ακόμη και έως 64%!», αναγράφονταν μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών.
4. Να αποξηλωθεί ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σύνδεσης για τα πάρκα που δεν υλοποιήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στο ΔΕΔΔΗΕ για την πληρωμή των έργων σύνδεσης. «Εσείς διαμαρτυρόσασταν ότι δεν είχατε μετασχηματιστές και τώρα τους αφήνετε στα χωράφια σε ένα δίκτυο που δεν χρησιμεύει σε τίποτα, με μόνο σκοπό να παρακρατάτε ξένα χρήματα;», κατέληγαν στο φυλλάδιο τω αιτημάτων τους οι παραγωγοί.

DSCN6776

DSCN6771
DSCN6768

DSCN6764

DSCN6763

DSCN6756




http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο