Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Θετικός ο Μιχελάκης για τη συνένωση Γαλατά-Περιθωρίου με το Μεσολόγγι

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη είχε  ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης για το θέμα της συνένωσης των Τοπικών Κοινοτήτων του Γαλατά και του Περιθωρίου με τον δήμο Μεσολογγίου......


Να θυμίσουμε πως η συνένωση των δυο χωριών με τη Ναύπακτο εξαρχής είχε προκαλέσει αντιδράσεις και θεωρείται μια από τις πλέον «χτυπητές» αδικίες του Καλλικράτη που το Υπουργείο πλέον καλείται να «θεραπεύσει». Υπέρ της απόσπασης των δυο Κοινοτήτων από τον δήμο Ναυπακτίας και της συνένωσης με το Μεσολόγγι , έχουν ψηφίσει τόσο τα Τοπικά Συμβούλια των δυο χωριών όσο και τα Δημοτικά Συμβούλια των δυο εμπλεκόμενων δήμων και το μόνο που απομένει είναι η απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο, που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός απαντώντας στον κ. Κατσούλη στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή, δεν εξέφρασε κάποια διαφωνία και είπε πως η συγκεκριμένη περίπτωση θα προωθηθεί με τροπολογία από το Υπουργείο στη βουλή, «πακέτο» μαζί με περίπου δέκα ακόμη ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα για τις οποίες επίσης υπάρχουν σύμφωνες γνώμες Τοπικών και Δημοτικών Συμβουλίων.
Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο