Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έγγραφο καταπέλτης του Δήμου Ξηρομέρου προς τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων

       Ο Δήμος Ξηρομέρου με εγγραφο του προς στον ΟΑΕΔ, το οποίο υπογράφει η Αντιδήμαρχος Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία, καταγγέλλει τον Τρόπο Πρόσληψης Ανέργων αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στα ονόματα που ανακοινώθηκαν προ 5ημέρου για πρόσληψη στο Δήμο Ξηρομέρου 12 άνεργων, οι οποίοι όμως δεν είναι δημότες. Όλοι σχεδόν οι επιτυχόντες ανήκουν στον Δήμο Αγρινίου.
Αναλυτικά:   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                     
Αστακός  20 Νοε 2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 17270
ΠΡΟΣ:   -- ΟΑΕΔ/ κ Διοικητή
-- Γραφεία Α΄ και Β΄Αντιπροέδρων 
-- Α΄ και Β΄ Γενική Διεύθυνση/προϊστάμενοι
Εθνικής Αντίστασης 8 - 174 56 Άλιμος
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 77117
175 10 Π. ΦΑΛΗΡΟ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός TK 30006                                   
Τηλ. 2646360530/500                                                          

ΘΕΜΑ: Επανεξέταση Τρόπου Πρόσληψης Ανέργων σε Προγράμματα Στήριξης
      Σας γνωρίζουμε ότι με την προκήρυξη, για πρόσληψη 10.000 ανέργων 5μηνης διάρκειας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να ανακοινωθούν προ 5ημέρου για πρόσληψη στο Δήμο μας 12 άνεργοι, οι οποίοι όμως δεν είναι δημότες μας. Όλοι σχεδόν οι επιτυχόντες ανήκουν στον παραπλήσιο με τον δικό μας Δήμο, τον Δήμο Αγρινίου................



     Από τον πίνακα επιτυχόντων φαίνεται ότι το ίδιο περίπου έχει συμβεί με τους άλλους μικρούς όμορους με το Αγρίνιο Δήμους. Έχουν καλυφθεί πολλές θέσεις ανέργων  με πρώτη επιλογή τον Δήμο Αγρινίου, που δείχνει ότι κατά μέγιστο, ότι είναι δημότες Αγρινίου.
     Εκτιμούμε ότι αυτό θα επαναληφθεί  και με την νέα προκήρυξη που τρέχει αυτή τη περίοδο, για πρόσληψη 28.000 ανέργων σε όλη την Ελλάδα.

        Το παραπάνω δεν είναι μη νόμιμο ούτε παράνομο, διότι η διαδικασία είναι άψογη, πλην όμως η Δημοτική αρχή Ξηρομέρου πιστεύει ότι δεν είναι δίκαιη για τους παρακάτω λόγους.
α.  Υπάρχει μεγάλη διαφορά πληθυσμού ανάμεσα στους δύο Δήμους.
β. Ο πληθυσμός της πόλεως του Αγρινίου είναι αστικός κατά κύριο λόγο, με ανέργους που προέρχονται από καταστήματα που έκλεισαν από υπηρεσίες κλπ, και υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες με δύο και τρείς κάρτες ανεργίας στα μέλη, ενώ του Δήμου Ξηρομέρου αποτελείται κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους και υπάρχουν λίγα μέλη με κάρτες ανεργίας κυρίως από τέκνα, με αποτέλεσμα στο συνολικό αριθμό μορίων να έχουν ελάχιστο αριθμό. 
      Παράδειγμα οικογένεια του Αγρινίου έχει πχ τον σύζυγο ή την σύζυγο δηλωμένους ως άνεργους ή και τους δύο και τα μόρια αυξάνονται επιπλέον με τα μέλη, ενώ στον Δήμο Ξηρομέρου, οι γονείς κτηνοτρόφοι ή αγρότες (ΟΓΑ), δεν έχουν κάρτα ανεργίας, αλλά και το εισόδημά τους είναι μηδενικό, επειδή τα έξοδα ισοσκελίζουν τα έσοδα από τις ασχολίες αυτές. Ουσιαστικά οι περισσότεροι δεν έχουν καθαρό εισόδημα και θα μπορούσαν με την ευρύτερη έννοια να χαρακτηρισθούν και αυτοί  άνεργοι.
       Πιστεύουμε ότι αν γίνει κάποια αναλογιστική μελέτη από τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα θα αποδειχτεί η παραπάνω συλλογιστική. Ούτως η άλλως το αποτέλεσμα για το Δήμο Ξηρομέρου το καταγράφει και το επιβεβαιώνει. Εκατοντάδες νέοι υπέβαλαν αίτηση και το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους άνεργους δημότες μας. Από τους 12 επιτυχόντες, ο ένας είναι δημότης Ξηρομέρου.

      Επίσης αναφέρουμε ένα άλλο πρόβλημα που θα υπάρχει και στους προσληφθέντες πχ ανέργους από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι για τον δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι τον επέλεξαν πάνω στην απόγνωσή τους για εργασία, ενώ θα εξαναγκάζονται  να μετακινούνται κάθε μέρα δεκάδες χιλιόμετρα ερχόμενοι στις Δημοτικες Ενότητες του Ξηρομέρου (πχ ΔΕ Αλυζίας), με αποτέλεσμα το 60-70% των χρημάτων αποζημίωσης να καλύπτονται από τα έξοδα κίνησης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία πόσοι θα υπογράψουν, για εργασία στον Δήμο μας.

      Μετά τα παραπάνω προτείνουμε για τα επόμενα προγράμματα που θα προκηρυχτούν,  να υπολογίζονται οι θέσεις κατά Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες του και να προσλαμβάνονται για κάθε Δήμο, μόνο δημότες άνεργοι από τον ίδιο δήμο, ή εάν δεν αποφασισθεί τούτο, να πριμοδοτείται η εντοπιότητα με τουλάχιστον 50 μόρια, για να καλύπτονται αυτές οι στρεβλώσεις.
    Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για να στηριχθούν οι άνεργοι  του μικρού σε πληθυσμό Δήμου μας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ- ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

9 σχόλια:

  1. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΟΑΕΔ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑ ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΑΞΙΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pos ginete na exoun karta anergias me hsodima 30,000 xiliades euro? k na pernoun ths doulies apo pragmatikous anergous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και πάλι Κα Κολοβού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ma kala ta pisteuoun auta ston dimo ksiromero? afou dne upirxe parametros pou na leei mono dimotes ti psaxnoun? alla an eixe paei sinefo to taksimo gia autes tis theseis kai tora prepei an dikaiologithoun na brikan ton tropo. oloi anergoi einai kai oloi theloun douleia an tous boleuei o dimos ksiromerou giat oxi. an exounparapano moria paei an pei oti exoun oikogeneia paidia ktl kai dne einai eisodimaties apo epidotiseis kai apla psaxnou kai gia arpaxtes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφοσον μονοι σας λετε πως εγινε σωστα,γιατι διαμαρτυρεστε?μηπως επειδη εκει στο δημαρχειο ειχατε συνηθισει τ ανακατεμα και το μαγειρεμα?και γτ δν υπογραφει ο δημαρχος?μακαρι κυρια κολοβου - καραπανου να βγαζατε τετοιες ανακοινωσεις και για θεματα που καινε το χωριο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιά χαρά τα γράφει η ευθυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. NΤΡΟΠΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΓΙΝΑΜΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΧΑΤΕ ΤΑΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΟΥΠΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PROFANWS GIA NA DHLWSEI KAPOIOS NA ER8EI APO TO AGRINIO STON DHMO 3HROMEROU PREPEI NA XEI MEGALH ANAGKH THN DOULEIA...AN PALI DEN THN EXEI O DHMOS KAI AYTOI POU TON KUBERNOUN MPOROUN NA TO KRINOUN KAI NA MHN KANOUN TA STRABA MATIA GIA ALLH MIA FORA..TO OTI KAPOIOI EPILEXTHKAN GIA KAPOIES 8ESEIS DEN SHMAINEI OTI 8A KA8ONTAI KAI 8A PAIRNOUN TA LEFTA..AS EKMETALEYTEI O DHMOS THN EPILOGH TOUS KAI TS 8ESEIS TOUS GIA NA KANEI TO KALUTERO GIA TON TOPO MAS...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο