Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Μισθώνουν καταστήματα χωρίς ενοίκιο αλλά με μέρος του τζίρου

Σε εναλλακτικές λύσεις στρέφονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν τις τιμές των ενοικίων να πέφτουν κατακόρυφα.Ένα διαφορετικό τρόπο εκμίσθωσης ακινήτου έχουν αρχίσει να υιοθετούν πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το τελευταίο διάστημα ...


έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις καταστημάτων που μισθώθηκαν χωρίς την υποχρέωση καταβολής ενοικίου από την πλευρά του καταστηματάρχη, αλλά με συμφωνία των δύο πλευρών για καταβολή ενός μέρους του τζίρου στον ιδιοκτήτη.
Τα έσοδα επιμερίζονται μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ενοικιάσεις χώρων στα εμπορικά κέντρα. Κατά κανόνα, οι σχετικές συμφωνίες προβλέπουν την καταβολή ενός ποσοστού της τάξεως του 5%-10% από τα μηνιαία έσοδα του καταστήματος.
“Πληρώστε μόνο τα έξοδα του ακινήτου”
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε περιοχές με χαμηλή ζήτηση, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας (παράπλευρες οδοί), πολλοί ιδιοκτήτες παραχωρούν το ακίνητό τους χωρίς ενοίκιο και χωρίς ποσοστό επί του τζίρου, αρκεί ο καταστηματάρχης να συντηρεί το ακίνητο, να επισκευάζει τυχόν φθορές και φυσικά να αποπληρώνει όλα τα έξοδα, δηλαδή κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δημοτικά τέλη και φυσικά τους φόρους, δηλαδή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και από το επόμενο έτος τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο