Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επανέρχονται τα αγροτοδικεία

Στο σκαμνί 10 αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, για τις κινητοποιήσεις στην Ερμίτσα και τον Κουβαρά.


  Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου συναντήσαμε χθες αγρότες… που περίμεναν τη σειρά τους να δικαστούν, κατηγορούμενοι από το κράτος για τις κινητοποιήσεις του 2009 στην Ερμίτσα και τον αποκλεισμό της εθνικής οδού. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για νομικούς λόγους και θα πραγματοποιηθεί στις 11/4/1014, μαζί με τη δίκη, για την ανάλογη κινητοποίηση του 2010 στον κόμβο του Κουβαρά.
Αυτή τη φορά είναι 10 οι αγρότες που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Προ ημερών στην Κρήτη δικάστηκαν και καταδικάστηκαν 86 αγρότες, 8 προχθές στις Σέρρες… και έπεται συνέχεια, καθώς το διάστημα που ακολουθεί θα στηθούν δεκάδες αγροτοδικεία σε όλη τη χώρα.  
«Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνιμα, αλλά δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη», δηλώνει στο agrinioreport.com ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης, που είναι φυσικά ο βασικός κατηγορούμενος!
Ο ίδιος σημειώνει ότι «προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, για να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον πόλεμο εναντίων της μικρομεσαίας αγροτιάς, με νέα μνημόνια, χαράτσια, αυξήσεις στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στα μέσα και εφόδια που χρησιμοποιούμε». Και περιγράφει τα αδιέξοδα των αγροτών που οφείλονται στις πολιτικές της ΕΕ και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπως το κόστος της παραγωγής που συνεχώς αυξάνεται, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, την φοροεπιδρομή στη καλλιεργήσιμη γη, την επιβολή νέων ασφάλιστρων στο ΟΓΑ, την ίδια ώρα μάλιστα που μειώνονται οι συντάξεις, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων». Όπως τόνισε στόχος Κυβέρνησης – ΕΕ είναι να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια  για να κυριαρχήσουν οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες.
Η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων θα συνεχίσει να αγωνίζεται για:
- Χορήγηση άτοκων δανείων για την καλλιέργεια. Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση λόγω αδυναμίας πληρωμής.
- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.
- Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.
- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, την Ενέργεια. Η επιστροφή του ΦΠΑ να πάει στο 11%.
- Να πάρουν πίσω τα χαράτσια στα αγροτεμάχια, τα λογιστικά βιβλία, τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.
- ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
- Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αγρότες με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο