Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο για τις συχνές και μεγάλης διάρκειας διακοπές υδροδότησης στον Αστακό

         Την Πέμπτη 30-10-13, μετά από κάλεσμα της Κ.Π Ξηρομέρου,  πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ξηρομέρου, σχετικά με τις συχνές και  μεγάλης διάρκειας διακοπές υδροδότησης της πόλης.
      Καταρχήν θέλουμε να σχολιάσουμε την απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά του Δημάρχου  για  ένα υπαρκτό και άκρως σοβαρό ζήτημα, απέναντι σε δημότες που απλά θέλησαν να εκφράσουν  την αγανάκτηση τους.
     Λυπούμαστε γι΄ αυτή τη συμπεριφορά, όμως οφείλουμε να δηλώσουμε ότι με βάση την έως τώρα στάση του Δημάρχου μόνο έκπληξη δεν μας προξένησε.......



     Πιστεύαμε ότι η δημοτική αρχή αναλογιζόμενη την τεράστια ευθύνη της για αυτό το ζήτημα θα προέβαινε με  υπευθυνότητα σε άμεσες ενέργειες, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την λύση του έντονου προβλήματος.

    Αντί αυτού διαβάσαμε μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου που μόνο αίσθημα ευθύνης δεν δείχνει.
Και σήμερα   Παρασκευή  πάλι  ο  Αστακός  δεν  έχει  νερό…

     Δεν μας λέει το Γραφείο Τύπου, εφόσον μας ενημερώνει ότι το πρόβλημα είναι γνωστό τις «τελευταίες δεκαετίες», πόσες θητείες θέλει ο Κος Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να το αντιμετωπίσει.
       Πόσο δύσκολο είναι να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα της δημαρχίας τους  η υδροδότηση του Αστακού αλλά και των άλλων κοινοτήτων και τι κόστος έχει αυτό;
     Πόσο δύσκολο είναι να ελέγχονται και σταδιακά να αντικαθίστανται οι φθαρμένες και χαλασμένες αντλίες;
    Πόσο δύσκολο είναι τα συνεργεία να είναι σε ετοιμότητα και οι φθορές του δικτύου να επισκευάζονται σε ελάχιστο χρόνο;

    Γιατί, οι γενικολογίες του τύπου «ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ» όταν μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Κος Στάικος δηλώνει ότι είχε έτοιμες μελέτες αναξιοποίητες, μόνο ως υπεκφυγή μπορεί να εκληφθούν.
      Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε λοιπόν. Δυστυχώς οι άνθρωποι αποδεικνύονται ανίκανοι και επικίνδυνοι.

      Πιστεύουμε ότι μόνο η δυναμική παρέμβαση των πολιτών μπορεί να τους αναγκάσει, στο χρόνο που τους απομένει μέχρι τις εκλογές, να σουλουπώσουν  κάπως τα πράγματα.
Είναι η τελευταία φορά που δείχνουμε ανοχή…..

     Να αντιληφθούν ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο «ηγεμόνας» μπορούσε να χαλιναγωγεί τις διαθέσεις της κοινωνίας.
      Ότι η λαϊκή οργή, τους κατέταξε οριστικά  στο  περιθώριο  της δημόσιας ζωής, και  στην  συνείδηση  των  πολιτών  ως αποτυχημένους και επικίνδυνους.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΣΤΑΚΟΣ 31-10-13   

4 σχόλια:

  1. Μια συμβουλη προς τους κατοικους του Αστακου--μην το παρατραβατε το σχοινι γιατι θα σας το κοψει το νερο δια παντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαν πια με σας της Κίνησης Πολιτών!!!!!Κάθε λίγο και λιγάκι μας ταράζετε!!!!Δύο μέρες χωρίς νερό!!!Τι κάνετε έτσι!!!!
    Στο Αρχοντοχώρι οι κάτοικοι έχουν είκοσι δύο αιώνες και κάτι χρόνια χωρίς νερό και δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ!!!!!και σεις με δύο μέρες ... θέλετε να ταράξετε τον ύπνο των ανθρώπων!!!Έλεος κύριοι!!!....
    Επειδή, κατά το Δήμαρχο, "το πρόβλημα κι εδώ είναι χρόνιο"!!!, σας προτείνω, για κάθε ενδεχόμενο, να πάτε στο Αρχοντοχώρι και να εκπαιδευτείτε κι εσείς: στο πως πλένουμε τα ρούχα στη σκάφη όταν το πλυντήριο δε δουλεύει, στο πως κάνουμε μπάνιο με την κανάτα όταν το θερμοσύφωνο είναι κλειστό, στο πως ζεσταίνουμε το λιγοστό νερό στο καζάνι, στο πως καθαρίζουμε τις τουαλέτες, στο πως πλένουμε τα πιάτα, στο πως εκμετελλευόμαστε τα στάσιμα νερά, κ.ά. .....
    Στην εναλλακτική -βιωματική σας αυτή παρέμβαση σας προτείνω να πάρετε για συμβούλους τους Αρχοντοχωρίτες και Αλύζιους, πρώην και νυν, Δημοτικούς Συμβούλους!!!!!
    φιλικά
    Γ.Κ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα !!!
    Γ.Κ πολύ Καλό!!
    Εναλλακτική βιωματική παρέμβαση!Καλή ιδέα! Θα μας χρειαστεί.
    Η.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουραγιο η 10η δεκεμβρη ειναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο