Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας;

Σε ποσά που ξεκινούν από 7.644 ευρώ για εκείνους που εκλέγονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη  για να φθάσουν έως τα 8.040 ευρώ για ένα βουλευτή επαρχίας κυμαίνονται οι μηνιαίες αποδοχές του μέλους του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Βουλή στην ιστοσελίδα της.......


   Στα χρήματα συμπεριλαμβάνονται η «ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση», το «επίδομα οργάνωσης γραφείου», η «ταχυδρομική ατέλεια» και «τα έξοδα κίνησης».
   Δεν περιλαμβάνονται άλλες παροχές, όπως η χορήγηση επιδόματος για τη συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σημειώνεται, σε κάθε περίπτωση, ότι είναι η πρώτη φορά που η Βουλή δίδει στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά.
Για τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας (Αχαϊα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση είναι 5.705,60 ευρώ, το επίδομα οργάνωσης γραφείου 935,88 ευρώ, η ταχυδρομική ατέλεια 909,31 ευρώ και τα έξοδα κίνησης 486,00 ευρώ. Αθροιστικά, ποσό που αγγίζει τα 8.040 ευρώ μηνιαίως για κάθε βουλευτή, όπως το υπολογίζει το thebest.gr.
Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Μετά από διαδοχικές περικοπές η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανα συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.
Να σημειωθεί ότι στην Ολομέλεια της Βουλής εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, ο οποίος επιχείρησε να βάλει «φρένο» στις πυκνές το τελευταίο διάστημα δηλώσεις βουλευτών περί την ανάγκη περαιτέρω μειώσεων στη βουλευτική αποζημίωση.
«Αν κάποιος από εσάς το θέλει, μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί τα όποια “προνόμια”. Να δώσει μια εντολή στο λογιστήριο να παρακρατηθεί το υπόλοιπο και να δοθεί σε κάποιες οργανώσεις. Δεν είδα πουθενά ότι με το ζόρι πρέπει να τα εισπράξετε αυτά», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

 agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο