Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: Αιχμηρή απάντηση στον Α. Μακρυπίδη για τα εγκαίνια του δρόμου Κουβαρα-Φυτείες-Μπαμπίνη

Αγαπητέ κύριε Ανδρέα Μακρυπίδη
        Μιλήσατε για την σημασία του έργου έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του οδικού δικτύου του κεντρικού Ξηρομέρου «Κουβαράς – Φυτείες – Αστακός» και τα εγκαίνια φιέστα που πήγατε κάποιοι να κάνετε. 
     Δεν φαίνεται να ξεχνιούνται εύκολα οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες, οι οποίες  έφεραν το ΠΑΣΟΚ  στο  σημείο να κινδυνεύει να μη  βγάλει ούτε έναν Ευρωβουλευτή, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο φίλος σας ο  Πάγκαλος. 
     Ξεχνάτε ότι υπήρχαν και  θεσμοί, ότι υπήρχε το Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον Θύμιο τον Σώκο, το Δημοτικό Συμβούλιο  Φυτειών  με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Τζαχρήστα  και το Δημοτικό  Συμβούλιο Αστακού  με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Στάϊκο, που από κοινού δώσαμε αγώνες  για  να ενταχθεί το  εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ, για το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι είχαμε και την δική σας συμπαράσταση.....



     Ξεχνάτε ότι το εν λόγω έργο είχε Δημοπρατηθεί και Ανατεθεί στον εργολάβο από το 2010 και  δεν ξεκίνησε τότε λόγω της οικονομικής κρίσης.
      Ξεχνάτε επίσης ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όταν Κυβέρνηση ήταν η Νέα  Δημοκρατία και ακλούθησαν οι μελέτες για να φθάσουμε στην Δημοπράτηση και ανάθεση το 2010, που Κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ .
     Αυτοί που έστειλαν τις Προσκλήσεις για τα εγκαίνια, έδειξαν μικροψυχία για να μην ειπώ αμετροέπεια.
       Καλά το καταλαβαίνω να μην στείλουν πρόσκληση σε εμένα, αλλά στον πρώην Νομάρχη κύριο Σώκο, αυτό  πάρα είναι ΧΟΝΤΡΟ. 

      Και το "έφερε ο διάβολος  την ημέρα και την ώρα εκείνη, αφού κάποιος φίλος  με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είπε για τα εγκαίνια, ενώ πίναμε τον καφέ μας  με την γυναίκα μου μαζί με κάποιους φίλους σε μια παραλιακή καφετέρια στον Μύτικα, εμφανίστηκε και  ο πρώην Νομάρχης με την γυναίκα του και  κάποιους  φίλους του και τον ενημέρωσα για την ευγένεια των υπευθύνων   να μην τον καλέσουν  και εκείνο, ο οποίος γέλασε. Δείχνοντας όμως με τον τρόπο που γέλασε την αηδία  που ένοιωθε".
        Βέβαια ο κόσμος σας γύρισε τη πλάτη  και ήσασταν τρείς κι ο κούκος.

     Θα συνιστούσα λοιπόν  σε κάποιους, αντί να  κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, να τρέξουν μέχρι να ιδρώσει ο κώλος τους,  όπως τρέξαμε  ο κύριος Σώκος και εγώ (βάζοντας χρήματα και οι δυο φορείς, Νομαρχία και Δήμος Αστακού) και  ασφαλτοστρώθηκε το  τμήμα Μπαπμίνη- Μαχαιρά  -Τσαπουρνιά, για  να ασφαλτοστρωθεί  και  το  τμήμα από την Παναγία στο Βασιλόπουλο μέχρι τον Αστακό, το οποίο είχε ασφαλτοστρωθεί πριν από 30 χρόνια όταν ήταν Νομάρχης ο Βαγγέλης Γιανακούλιας, γιατί διαφορετικά το έργο που εγκαινιάσατε θα είναι κουτσό .

Αστακός 5/11/2013
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην  ΔΗΝΑΡΧΟΣ  ΑΣΤΑΚΟΥ

3 σχόλια:

  1. Ε. ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ Ο κ ΣΩΚΟΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο κ ΣΩΚΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ¨. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ EDISSON ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΞΝ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΗΛΙΑ κ. ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ. Α. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΘΝΘΟΣ- ΠΑΤΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ Η ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ κι εγω τον τέως δήμαρχο ΑΣΤΑΚΟΥ να απαντήσει στα καλοπροαίρετα ερωτήματα του παραπάνω σχολίου με στοιχεία και χωρίς φωνές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Κ ΣΤΑΙΚΕ ΤΟ 2003-2004.ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΗΤΑΝ Ο Κ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ Ο Κ ΓΑΖΕΤΑΣ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ.(ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ).ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΑΡΕΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ 2007. ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΣΤΑΚΟΥ (ΕΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ (Π ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ...ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010. (ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ Ο Κ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Κ ΣΩΚΟΣ). ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ. ΟΧΙ ΤΑ 80 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 9,2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΜΠΑΜΠΙΝΗ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ Φ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑ - ΜΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ . ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΣΠΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΜΥΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2013 ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ). ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΤΟ 2004!!!!
    http://www.chorometria.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=4%3Atopografikes&id=14%3A2010-04-30-16-47-23&Itemid=11&lang=el
    Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΤΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΣΙΣΤΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΡΩΤΟΝ: ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΕΙΕΣ- ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 4,2 ΧΛΜ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΩΡΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΓΙΑ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ- ΚΑΤΟΥΝΑ- ΜΥΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ -ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΛΙΓΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΕΙ ...ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ 80 ΧΛΜ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΕΙΨΟ ΤΩΝ 9,2 ΧΙΛ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ. ΤΑ 9,2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ 4,2 ΧΛΜ. ΠΙΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 80 ΧΙΛΙΟΜΕΡΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ 4,2 ΧΙΛ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΠΛΕΟΝ.
    ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΦΥΤΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο