Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις

Συμπληρώνονται σε λίγο δυο ολόκληρα χρόνια απ’ την ημέρα που ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου και πρώην πρόεδρος του Σώματος περνούσε την πόρτα του εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το σκάνδαλο με τα δημοτικά τέλη της Δ. Ε. Αλυζίας και την υπεξαίρεση που είχε διαπιστωθεί. Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2011 όταν ο κ. Βασίλης Μουρκούσης ενημέρωνε επισήμως την εισαγγελία, για μια υπόθεση που επί μακρόν απασχολούσε ...
την τοπικό κοινωνία, την επικαιρότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου είχαν γίνει επανειλημμένως απίστευτες καταγγελίες.
Επί ενάμισι και πλέον χρόνο, με αλλεπάλληλα έγγραφα και αποφάσεις καλούνταν το ΣΔΟΕ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Εισαγγελέας να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο… και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί (!), για μια υπόθεση, μάλιστα, για την οποία βοούσε ο τόπος!!!
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της μη απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας.
Θυμίζουμε πως όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, στην αρχική έκθεση, που φέρει ημερομηνία 28/2/2011, γίνονταν λόγος για 31.808,60 ευρώ. Δύο εβδομάδες αργότερα με εντολή του αρμοδίου Αντιδημάρχου «διατάσσεται» έλεγχος και στις 23/3/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί, με απόφασή του, το ΣΔΟΕ να σπεύσει. Την επομένη κιόλας ημέρα κοινοποιείται έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο ο Δήμος ζητά την αποστολή επιθεωρητών. Ανάλογο έγγραφο – απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα πάει αργότερα και στην Περιφέρεια, αλλά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Εν τω μεταξύ τα δημοσιεύματα οργιάζουν, το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Και επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο το διαγραφή των «χρεών» των 281 πολιτών που έπρεπε να πληρώσουν για δεύτερη φορά ποσό της τάξης των 9000 ευρώ, για τα οποία δεν είχαν βρεθεί οι βεβαιωτικοί κατάλογοι. Η εισαγγελία της Λευκάδας, είναι βεβαίως ενήμερη. Τίποτε ωστόσο δεν έχει γίνει, πλην της απομάκρυνσης του υπαλλήλου απ’ την υπηρεσία που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών και την απασχόλησή του σε άλλον τομέα!
Το θέμα επαναφέρει η αντιπολίτευση, με τον κ. Γιάννη Λύτρα να καταγγέλλει ολιγωρία απ’ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Και ανοίγει νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και πολιτικής σύγκρουσης στο Δήμο Ξηρομέρου, με τους πολίτες σαστισμένοι να παρακολουθούν και να μην μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να έχει διαπιστωθεί η υπεξαίρεση και τόσα χρόνια μετά..., να υπάρχουν μόνο συζητήσεις και καταγγελίες.
Η κίνηση του κ. Μουρκούση, πάντως, ήταν εκείνη που έδωσε την αναγκαία κατεύθυνση σ’ αυτή την ιστορία.
Και φτάνουμε στη σημερινή ημέρα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ο κ. Μουρκούσης μόλις εξήλθε απ’ το γραφείο του πταισματοδίκη ανακριτή, όπου και κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας, αφού αυτός είχε κάνει την καταγγελία.
Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι άλλοι θα κληθούν, είναι όμως βέβαιο πια, ότι, απ’ η στιγμή που ξεκίνησε (επιτέλους) η διαδικασία, η δικαιοσύνη θα καταλήξει σύντομα σε ασφαλή συμπεράσματα και αποφάσεις.
 
 http://mytikaspress.blogspot.gr
 

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα από τον κ. Μουρκούση; Δεν υπήρξε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γι αυτό, ΄
    όπως μας έλεγαν μέχρι σήμερα; Αν είναι έτσι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο και να το λάβουμε υπόψη στις επερχόμενες εκλογές για όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο