Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

          Το φρικτό δράμα των δεκάδων οικονομικών μεταναστών, που ανάμεσα στους νεκρούς ναυαγούς βρίσκονταν και παιδιά στη θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου  του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κοντά στη Λευκάδα αποτελεί ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα. 
      Η ευθύνη γι' αυτό δε βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους, αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου, όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες. Η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΕΕ είναι ο Κανονισμός του Δουβλίνου II, που εμποδίζει τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, ενώ τους αναγκάζει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για να φτάσουν στη χώρα του προορισμού τους..............



       Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την προπαγάνδα των κομμάτων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ. Οι κανονισμοί της, το Frontex και οι φράχτες κάνουν πιο απάνθρωπη την αντιμετώπιση των μεταναστών. Κανένας λαός να μην δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων.
      Χρειάζεται ενιαία πάλη για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. 
    Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους ναυαγούς, ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή στα παιδιά, στις γυναίκες και στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.
    Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο