Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ARTηρια Λευκάδας: Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα

16 Νοεμβριου - 19 Δεκεμβριου 2013
εικονες της Ελλαδας  -  Fred Boissonnas
εκθεση φωτογραφιας σε συνεργασια με το Ριζαρειο Ιδρυμα
        Η έκθεση περιλαμβάνει 30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ελλάδα την περίοδο 1903-1913 και παρουσιάζεται σε τέσσερεις ενότητες: Ακρόπολη - Αθήνα και καθημερινή ζωή, Θάλασσες και όρη - δρόμοι εμπορίου,  Αρχιτεκτονικά - οικίες και αυλόγυροι, Ζωή στην ύπαιθρο.
     O Fred Boissonnas από το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα το 1903, εντυπωσιάζεται από το χρώμα, τις οσμές της φύσης, τα παιχνιδίσματα του φωτός, τους ανθρώπους, τις αρχαιότητες και συνθέτει ένα σύνολο που χαρακτηρίζεται από δωρική απλότητα και ελληνική συμμετρία...........



       Με ακούραστο πάθος ο Ελβετός οδοιπόρος φωτογραφίζει την Ελλάδα και κάτω από δύσκολες συνθήκες , μεταφέροντας με μουλάρια εξοπλισμό και υλικά, πραγματοποιεί 7000 λήψεις σε γυάλινες πλάκες, σκιαγραφώντας το προφίλ της χώρας και εκδίδοντας περίπου δέκα λευκώματα για την Ελλάδα, γνωρίζει στην Δύση την Ελληνική κουλτούρα.
      Η Συλλογή Εικόνες της Ελλάδας παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων το 2001 και από τότε, κατά τις συνήθειες του δημιουργού της, ταξιδεύει και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Θεσσαλονίκη, Λωζάνη, Λονδίνο,  Αμβέρσα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ελούντα φτάνει τώρα στη Λευκάδα  με την συνεργασία της ARTηρίας και του Ριζαρείου Ιδρύματος.
Η ιδέα και η υλοποίηση της δημιουργίας της Συλλογής ήταν του αείμνηστου Άγγελου Κίτσου και η επιμέλεια του Τάκη Αναγνωστόπουλου.

εγκαίνια: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 - ώρα: 20.00
θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ριζαρείου Ιδρύματος και τ. πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Μασσαλάς με θέμα: "Το φαινόμενο Fred Boissonnas"

η έκθεση λειτουργεί:
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη: 18.00-21.00
είσοδος ελεύθερη


www.artiria.gr /  τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο