Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Aνακοινώσεις για τις κλοπές οχημάτων και τη μάντρα

     
    Eπίσημες ανακοινώσεις έγιναν από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία διέθετε προς πώληση.

       Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα που βρίσκονται στον εκτελεστικό πυρήνα της οργάνωσης, τη στιγμή που έκλεβαν φορτηγό, το οποίο θα μεταφόρτωναν σε όχημα οδικής βοήθειας .    Ταυτοποιήθηκε ως εγκέφαλος και συντονιστής – στρατολόγος του κυκλώματος ένας 43χρονος ημεδαπός, ενώ εντοπίστηκε μάντρα οχημάτων στον οικισμό Αγιοι Απόστολοι της κοινότητας Αγίας Παρασκευής του δήμου Αγρινίου, όπου μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα
     Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, 18 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από διάφορες περιοχές των Νομών Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρέβεζας..........



Αναφέρει αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο:
   Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία είτε διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τροποποιούσε τους αριθμούς αναγνώρισης τους και τα έθετε στην κυκλοφορία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους .
      Η σπείρα διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους στα επιμέρους στάδια κλοπής, μεταφοράς και αποσυναρμολόγησης των οχημάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης για να αποκρύπτουν ή/και να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.
     Ως μέλη της σπείρας έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τέσσερις   ημεδαποί, ηλικίας 25, 35, 39 και 43 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ αναζητείται ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» και συντονιστής – στρατολόγος της οργάνωσης.
     Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
       Επιπλέον, σε βάρος του 39χρονου ιδιοκτήτη συνεργείου – μάνδρας αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, σχηματίστηκε δικογραφία και για παράνομη οπλοκατοχή.

       Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας.
      Ειδικότερα, προχθές (31-10-2013) τα ξημερώματα, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 25 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να κλέψουν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Οι δύο συλληφθέντες είχαν μεταβεί στο σημείο με όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας, στην οποία εργαζόταν ως υπάλληλος ο 35χρονος, με σκοπό να μεταφορτώσουν σε αυτό το κλεμμένο φορτηγό.
      Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές οχημάτων.
     Πιο συγκεκριμένα, κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ηγετικό μέλος της οργάνωσης είναι 43χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πρέβεζα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές του, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία, κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.
      Στη συνέχεια, τα κλεμμένα οχήματα, πάντα υπό την καθοδήγηση του 43χρονου, μεταφέρονταν με τη χρήση άλλων οχημάτων ως προπομπούς, προκειμένου να ελέγχουν τη διαδρομή και το δρομολόγιό τους, σε συνεργείο – μάντρα αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, ιδιοκτησίας του 39χρονου συλληφθέντα.
        Στο συνεργείο είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τοποθετούν σε αυτά εξαρτήματα που προέρχονταν από ιδίου τύπου τρακαρισμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
      Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες τιμές από αυτές που διατίθενται στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν άμεση πώλησή τους, ενώ από κάθε όχημα αποκόμιζαν όφελος από 600 ευρώ έως 2000 ευρώ.

      Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ (18) κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας.

      Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στον υπαίθριο χώρο του συνεργείου – μάντρα οχημάτων του 39χρονου στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•δύο (2) οχήματα (ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. Φορτηγό), για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή την 21-10-2013 και 10-09-2013 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού αντίστοιχα,
•πληθώρα μη λειτουργικών αυτοκινήτων (τρακαρισμένα και μη), μερικά από τα οποία έφεραν αποκομμένους ή αλλοιωμένους αριθμούς πλαισίου,
•πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων και
• κυνηγετική καραμπίνα και 135 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα ο 39χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
    Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ διερευνάται και η τυχόν ύπαρξη συνεργών.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο