Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη και η μητέρα του 20χρονου δουλέμπορου απο την Κωνωπίνα!

    Οικογενειακή..."επιχείρηση" το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών που στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους.

    Σε μια ακόμη σύλληψη και συγκεκριμένα μιας γυναίκας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για το κύκλωμα των δουλεμπόρων το οποίο είχε πλοκάμια και στην περιοχή μας.
    Συγκεκριμένα, σύφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, συνελήφθη  η μητέρα του 20χρονου από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου, ο οποίος είχε συλληφθεί χθές,  μαζί με έναν ακόμη 58χρονο Παλαιστινιακής καταγωγής ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους. 
    Η συλληφθείσα η οποία και κατηγορείται για απλή συνέργεια στο κύκλωμα,  ο 20χρονος γιος της, και ο 58χρονος Παλαιστίνιος, θα οδηγηθούν για απολογία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Λευκάδος στις 6 σήμερα το απόγευμα, όπου αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του cityVoice.gr, να ζητήσουν προθεσμία............



     Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των δύο αδερφών του 20χρονου καθώς επίσης και ένoς άνδρα Αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι και φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους, ενώ οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν,την σύσταση συμμορίας διακίνησης μεταναστών αλλά και το φόνο εκ προμελέτης.

     Στο μεταξύ, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον τρόπο μεταφοράς των 27 μεταναστών στο σημείο της τραγωδίας. 
     Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης. 
     Οι μετανάστες συναντήθηκαν με τους διακινητές σε περιοχή κοντά στην Αμφιλοχία και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι κλειστού τύπου και σε δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία έφθασαν μέχρι την Πάλαιρο, όπου τους περίμενε το σκάφος.
      Όσον αφορά τους 15 διασωθέντες, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, ενώ φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας.
        Τέλος οι σοροί των 12 νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για νεκροψία και νεκροτομή, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με διπλωματική αντιπροσωπεία της Συρίας για να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους.

http://cityvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο