FaceBook

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ

Στις 23 Μαρτίου 2011 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Φυτειών, Συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου και ένα από τα θέματα του ήταν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών. Το Συμβούλιο, μεταξύ άλλων αποφάσισε το υπάρχον μαθητικό δυναμικό να ενισχυθεί με 60 περίπου μαθητές, με ευθύνη του Δήμου, από γειτονικά χωριά που υπάγονται στο νέο Καλλικρατικό Δήμο και η μετακίνησή τους θα ρυθμιστεί από το Δήμο......

    Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και είχε παρθεί ομόφωνα, και τα δρομολόγια των λεωφορείων παρέμειναν ίδια (η απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθμό 40 / 2011).
     Στις 25 Φεβρουαρίου 2012 στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, Συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου ώστε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας για κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Φυτειών. Tο Συμβούλιο, γνωμοδότησε αρνητικά στην πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων αποφάσισε το υπάρχον μαθητικό δυναμικό να ενισχυθεί με 60 περίπου μαθητές, με ευθύνη του Δήμου, από γειτονικά χωριά που υπάγονται στο νέο Καλλικρατικό Δήμο και η μετακίνηση τους θα ρυθμιστεί από το Δήμο. Ουσιαστικά αντέγραψε την προηγούμενη απόφασή του η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν και είχε παρθεί ομόφωνα και τα δρομολόγια των λεωφορείων παρέμειναν ίδια (η απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθμό 23 / 2012). Να σημειωθεί ότι για το σχολικό έτος 2012-2013, την μεταφορά των μαθητών την είχαν αναλάβει εξολοκλήρου οι Δήμοι και ο Δήμος Ξηρομέρου στην δημοπρασία που έκανε  δεν άλλαξε τα δρομολόγια έτσι ώστε να τηρήσει, έστω και καθυστερημένα, τις ομόφωνες αποφάσεις των Συμβουλίων του (η απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθμό 140 / 2012).
    Στην συνέχεια έγιναν Λαϊκές Συνελεύσεις στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Φυτειών, καθώς υπήρχε υπουργική απόφαση η οποία καταργούσε τις Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών και η τοπική κοινωνία έψαχνε λύση επί του θέματος ,στην τελευταία Λαϊκή Συνέλευση παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα αλλά και οι εκλεγμένοι Δημοτική Σύμβουλοι : Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία, Γαζέτας Παναγιώτης, Τζαχρήστας Παναγιώτης, Ψηλός Παντελής. Από την Συνέλευση βγήκε ψήφισμα με το οποίο, η κ. αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα   δεσμεύτηκε εγράφως ότι θα ενισχυθεί το Σχολείο με μαθητές από τα γύρο χωριά αλλάζοντας το δρομολόγιο  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήταν παρών να παραιτηθούν αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Συνέλευσης (αυτό δέσμευε κυρίως τον Γαζέτα Παναγιώτη και την Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία που ανήκαν στην παράταξη του κ. Σαμαρά Πυθαγόρα).
Όλο το διάστημα, μεταξύ της Συνέλευσης και της ημέρας της δημοπρασίας των δρομολογίων, ο Δήμος και η  αντιδήμαρχος κ. Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία μας διαβεβαίωναν ότι το δρομολόγιο θα γίνει προς τις Φυτείες και ότι έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγραφα στην περιφέρεια ώστε να αλλάξει το δρομολόγιο. Σε μια κοινή  προσπάθεια που έγινε από τον Σύλλογο και την αντιδήμαρχο κ. Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία στα χωριά Σκουρτού, Μαχαιρά, Μπαμπίνη ώστε να δούμε τους μαθητές και να μιλήσουμε μαζί για να έρθουν στις Φυτείες Σχολείο, με προφορική δέσμευση της αντιδημάρχου κ. Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία ότι θα μπει σίγουρα το λεωφορείο, κάποια παιδιά θέλησαν να έρθουν στις Φυτείες και την επομένη μέρα επισκεφτήκαν τα σχολεία των Φυτειών για να δουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις  Τελικά ίσχυσαν τα παλιά δρομολόγια και αυτά τα παιδιά δεν ήρθαν ποτέ.

Τι έγινε τελικά;

Η περιφέρεια δεν έλαβε υπόψη της τα έγραφα του Δήμου; σε τέτοιες περιπτώσεις η περιφέρεια απλά επικυρώνει τις προτάσεις των Δήμων και επίσης το δρομολόγιο προς Αστακό αντί για τις Φυτείες, λόγο της χιλιομετρικής αποστάσεις, είναι οικονομικά ασύμφορο για την περιφέρεια.
Η μαθητές δεν ήθελαν να έρθουν στις Φυτείες; Υπήρξαν μαθητές που ήθελαν  και γιαυτό ήρθαν και είδαν τα σχολεία και θα γραφόταν αν υπήρχε τρόπος μεταφοράς.
Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα; Η υπογραφή της  αντιδημάρχου κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα δεν έχει καμία ισχύ; Η δέσμευση παραίτησης ενώπιον των συγχωριανών της της αντιδημάρχου κ. Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία δεν έχει καμία ηθική ισχύ;
Εξ αρχής, ο Δήμος δεν ήθελε και δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα, γιατί αλλιώς θα εφάρμοζε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου ιδικά το 2012 που είχε και την ευθύνη για τα δρομολόγια. Η αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα δεσμεύτηκε και υπέγραψε κάτι που έτσι και αλλιώς δεν είχε σκοπό να τηρήσει, μόνο γιατί πιέστηκε από τους γονείς και τους μαθητές στην Συνέλευση και έψαχνε τρόπο να ΄΄ξεφύγει’’. Η αντιδήμαρχος κ. Καραπάνου Κολοβού Ευθυμία δεσμεύτηκε για την παραίτηση και προφανώς πίστευε ότι με την παραμονή του Σχολείου θα ξεχνιόταν από όλους (δεν αναφέρουμε τους άλλους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς οι δυο είναι τις αντιπολίτευσης και οι άλλοι δυο έχουν ανεξαρτητοποιηθεί).
Οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών σώθηκαν εν τέλει, αλλά ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρους  τις οδηγεί στο κλείσιμο τους, η ανικανότητα κάποιον ανθρώπων που βρέθηκαν σε νευραλγικές θέσεις αυτή την χρονική στιγμή και έπρεπε να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και η Δημοτική Αρχή, είναι αυτή που θα είναι υπεύθυνη για την κατάργηση τους,

Η Μνήμη, των μαθητών και των γονέων τους αλλά και όλων των συγχωριανών μας (Φυτείες, Παπαδάτου, Κουβαρά), δεν σβήνει πια εύκολα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?? ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΤΟΣΟ??? ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?? ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ..ΦΑΝΕΡΟ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

γιατί να παραιτηθεί η ευθυμία αφού τα δικά της συμφέροντα είναι αλλού δεν είναι με το χωρίο της

Ανώνυμος είπε...

η δημοτική αρχή και η κ. ντίνα το μόνο που ξέρουν είναι να τάζουν αλλά υπάρχει και αξιοπρέπεια αν την γνωρίζουν κάποιοι

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μ πολιτιστικος συλλογος ειμαστε,χωρις πολιτικες σκοπιμοτητες,δν κανουμε πλατες σε κανενα βιαστη τς δημοκρατιας κ τς ανθρωπινης αξιοπρεπειας,ωστο σε αντιθεση μ σενα π εχεις καταντησει αυλικος,κ δν βλεπεις καθολου τ συμφερν τ τοπου σ,οσο για τ παιδια π πηγαν αγρινιο ,ας εφερνε η αντιδημαρχος σ παιδια ν εμεναν ολες οι κατευθυνσεις κ τ παιδια..μνκοιτας 3 π εφυγαν αλλα 75 π ναι πισω ακομα,οπως μν κοιτας τ καναμε εμεις,αλλα οι εκλεγμενοι..εμεις δν σκυψαμε ποτε κεφαλι κ δν θ τ κανουμε κ τωρα..Ο ΑΓΩΝΑΣ Θ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ- ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Η ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
Ανώνυμε στις 8:32 από ότι βλέπεις από τον σκοπό του Συλλόγου που αναγράφεται στο καταστατικό του, μας ενδιαφέρει άμεσα το θέμα αλλά εσύ μάλλον τούς συλλόγους τούς έχεις αλλιώς στο μυαλό σου. Όταν ο Δήμος Ξηρομέρου δεν θέλει να ενισχύσει το σχολείο, όπως οφείλει, τότε είναι λογικό ότι οικογένειες που δουλεύουν στο Αγρίνιο άλλα μένουν στο χωρίο από επιλογή τους θα σκεφτούν να μετακομίσουν στο Αγρίνιο μόνιμα λόγο αδιαφορία του Δήμου (και στις φυτείες υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχουμε πολιτικές σκοπιμότητες καθώς μας έχουν βολέψει σε θέσεις,έχουμε στηρίξει πολιτικά πρόσωπα και έχουμε βάλει πολλές φορές υποψηφιότητες σε πολιτική παράταξη.
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕ. ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ .....ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ.
ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΒΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε μαγγες.