Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Kώστας Τζάλας πρόεδρος Μύτικα: Κάλεσμα παρουσίας στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου με θέμα τις Ιχθυοκαλλιέργειες

Kώστας Τζάλας πρόεδρος Τ.Κ. Μύτικα: Σας καλώ όλους να παραβρεθείτε με κάθε μέσο στον Αστακό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή 29/9, ώρα 07:30 μ.μ.

Αγαπητοί συμπατριώτες Μυτικιώτες. 
      Σας ενημερώνω ότι την Κυριακή, 29/9/2013 και ώρα 07:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Αστακό τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο στην σειρά θέμα συζήτησης το:
«ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΑ 2505/04.11.2011 ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ».........



    Όλοι γνωρίζετε την πρόσφατη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα, η οποία εν ολίγοις συνοψίζεται στα εξής:
1.Γνωμοδοτεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την εφαρμογή της ΚΥΑ 2505/4.11.2011 και για την ίδρυση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας ή επέκταση ήδη υπάρχουσας.
2.Προτείνει την σύσταση επιτροπής αγώνα ενάντια στην ΚΥΑ, που να απαρτίζετε από πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Δήμο Ξηρομέρου και όλους τους φορείς-συλλόγους της Τ.Κ. Μύτικα.

      Νιώθω επίσης την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσω ότι με την επίμαχη αμαρτωλή ΚΥΑ η περιοχή μας Αστακός-Μύτικας-μέχρι Μαραθάκι-Κάλαμος-Καστός καθορίστηκε ως ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας με την ονομασία Α3. 
     Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, των 100 στρεμμάτων έκαστη, θα συρρεύσουν στην περιοχή μας για εγκατάσταση!!!

         Με αυτά κατά νου και επειδή πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή μας, μιας και αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου μας, και έτσι από την τουριστική ανάπτυξη πάμε στην ανάπτυξη βιομηχανικού τύπου, σας καλώ όλους να παραβρεθείτε με κάθε μέσο στον Αστακό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή 29/9, ώρα 07:30 μ.μ. 
       Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει αυτή την εξέλιξη και επιθυμεί ο τόπος μας να αναπτυχθεί τουριστικά, γιατί αυτό ταιριάζει στην πανέμορφη περιοχή μας.

      Καλώ επίσης τους Προέδρους και τους κατοίκους της Δ.Κ. Αστακού και των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Βασιλόπουλου να ενεργοποιηθούν και αυτοί, γιατί στην παραλιακή διαδρομή Αστακός-Μύτικας-Μαραθάκι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της εν λόγω παραλιακής ζώνης που ανήκουν σε αυτά τα μέρη.
         Τέλος ενημερώνω ότι ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Ήδη έχουν ζητήσει επέκταση με σχετικές πρόσφατες αιτήσεις τους, τόσο η μονάδα στο Βαθιλιμιόνι Καλάμου όσο και η μονάδα στο Μύτικα.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα
 Κώστας Τζάλας


Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΥΤΙΚΑ26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:45 μ.μ.

    Σαν Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους Μυτικιώτες να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής 29/9 και ώρα 7:30 μ.μ. στον Αστακό. Δεν νοείται να απουσιάζει κανείς.
    Το θέμα μας αφορά όλους. Εάν δεν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια να μετατρέπεται σε μία απέραντη ζώνη ιχθυοτροφείων, πρέπει επιτέλους να το δείξουμε με πράξεις. Πρέπει η αδράνεια και ο εφησυχασμός όλων μας να τελειώσει εδώ.
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΥΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ !!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!Π Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο