Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καθηγητές: Απογοητευτική η συμμετοχή στην απεργία

      Με μόλις το 10,79%  των καθηγητών να απεργούν, εμφανίζεται σήμερα η Αιτωλοακαρνανία.  Η απόφαση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία δεν φαίνεται να είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, όχι τουλάχιστον στην περιοχή μας. Από τα 73 πρωινά Γυμνάσια και Λύκεια, τα 66 δήλωσαν τις απεργίες τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή, παρουσιάζεται ιδιαίτερα πτωτικός σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα με τις δύο πρώτες μέρες.
       Παράλληλα, η εβδομάδα ξεκίνησε με ακόμη περισσότερες καταλήψεις. 15 Γυμνάσια και Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα το ΓΕΛ Παραβόλας, το Γυμνάσιο Παραβόλας, το ΕΠΑΛ Βόνιτσας, το 1Ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, το ΓΕΛ Νεοχωρίου, το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ΕΠΑΛ Καινουρίου, 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και Γυμνάσιο Νεοχωρίου, δήλωσαν σήμερα το πρωί τις καταλήψεις τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση...........



       Πολλά είναι πάντως τα ερωτηματικά που γεννούνται με το τι ακριβώς συμβαίνει με τη μισθοδοσία των απεργών καθηγητών των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, διευθυντής και καθηγητές –απεργοί και μη- πρέπει να παρουσιάζονται κάθε πρωί στα σχολεία τους και να δηλώνεται το πόσοι είναι οι απεργοί, ανεξαρτήτως του αν το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές, ή όχι.
     Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Β’ΕΛΜΕ κ. Γ. Καραμητσόπουλο, κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο με τη δεοντολογία. «Η θέση μας είναι πως όταν υπάρχει κατάληψη, ο διευθυντής πρέπει απλώς να δηλώνει πως το σχολείο έχει κατάληψη. Αυτό το λέμε γιατί, όταν ένας καθηγητής δηλώσει απεργός, χάνει το μεροκάματο, άρα και η διδακτική ώρα δεν αναπληρώνεται. Όταν όμως στο σχολείο έχει δηλωθεί κατάληψη, ο εκπαιδευτικός, απεργός ή όχι, θα κληθεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες. Πράγμα άδικο, καθώς και δεν θα πληρωθεί αν έχει δηλώσει την απεργία του και, λόγω της κατάληψης του σχολείου, θα πρέπει να αναπληρώσει τις ώρες…»


http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. τι να κανει ο κοσμος ? 50 εβρωπουλα τους κοβει την μερα . μεσα σε αυτη την πεινα τους πειανει απο τον λαιμο ...... οποτε τους αφηνει ολο το δημοκρατικο δικαιωμα μετα να αντιδρασουν με το μονο οπλο τους ,... την απεργεια ..... ενα ρητο λεει....
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο