Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητούνται αγρεργάτες για τον κάμπο του Νεοχωρίου

Αξιέπαινη προσπάθεια καταγραφής και ενημέρωσης από την Δημοτική Κοινότητα

Την άμεση ενεργοποίηση όλων των διαδικασιών ενημέρωσης των δημοτών του δήμου Μεσολογγίου, από τους Προέδρους και των άλλων Κοινοτήτων, που θα αφορούν στην υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων ανέργων δημοτών για αγροτικές εργασίες στην κτηματική περιφέρεια του Νεοχωρίου, αποφάσισε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας........


    Σε πρόσφατη  συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για εποχιακή απασχόληση εργατών γης από όλο το δήμο Μεσολογγίου, στην παραγωγή προϊόντων στην κτηματική περιφέρεια Νεοχωρίου, σε συνεργασία και με τους άλλους Προέδρους των Κοινοτήτων του δήμου. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ενημερωτική επιστολή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου Γ. Κατσούλας: «…στα πλαίσια της άσχημης οικονομικής συγκυρίας και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, κανείς  συμπολίτης μας, ο οποίος έχει ανάγκη να εργαστεί σε αγροτικές εργασίες της περιφέρειας Νεοχωρίου, δεν πρέπει να χάνει ημερομίσθιο. Πρόθεση της Δημοτικής μας Κοινότητας είναι να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εργασθούν σε αγροτικές εργασίες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν κατάλογοι με ονόματα και τηλέφωνα, τα οποία θα είναι στη διάθεση ενδιαφερομένων εργοδοτών, προκειμένου να επιτευχθεί καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και το σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας του τόπου μας, αφού τα αγροτικά μεροκάματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από αλλοδαπούς.
    Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ημερησίως απασχολούνται περίπου κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 500 αλλοδαποί αγρεργάτες στα αγροκτήματα της περιοχής Νεοχωρίου, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια διαρροή εισοδήματος προς το εξωτερικό. Οι 500 εργάτες λαμβάνουν καθημερινά  30 ευρώ ημερομίσθιο έκαστος, δηλαδή συνολικά 15.000 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε 450.000 ευρώ μηνιαίως, ή 5,5 εκ. ετησίως…». Επί μέρους λεπτομέρειες που θα αφορούν στην όλη διαχείριση του θέματος αυτού, θα συγκεκριμενοποιηθούν άμεσα, έτσι ώστε εν όψει της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων και σε συνεργασία με το δήμο Μεσολογγίου να είναι όλα έτοιμα. Το τηλέφωνο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είναι το 26323 60012.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πηγή: aixmi

2 σχόλια:

  1. Θέλουμε ενημέρωση να δούμε αν καλύφθηκαν τελικά οι θέσεις από Έλληνες. Είναι σημαντικό για όλους μας. Αυτό που μας αφήνουν να γνωρίζουμε είναι ότι δεν δουλεύει κανένας Έλληνας. Θα κάνετε καλό στην κοινωνία αν μας κρατήσετε ενήμερους για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αυτή κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συναντηση που πραγματοποιηθηκε αφου ακουσαμε το προλογο για το ποσο ελπιδοφορα ηταν η προτοβουλια αυτη του δημου για να τονωση οικονομικα το ντοπιο πληθησμο στισ δυσκολεσ αυτεσ συνθηκες τησ κρισης. Υστερα ακουσαμε τους εμπορους/παραγωγους που διαμαρτυρωνταν για τους ελληνες εργαζομενους οι οποιοι ζητουσαν πολλα κ δεν δουλευαν αρκετα ( κ ετσι τουσ αναγκασαν να χρησιμοποιουν αλλοδαπους). Οι παραγωγοι ανελυσαν το ειδοσ της εργασιας που ψαχνουν ( συγκομιδη ελιας, μανταρινιων/πορτοκαλιων) αλλα κυριως το ειδος των εργαζομενων που ψαχνουν. Ανθρωπους που θα δουλευουν σε ολες τις καιρικες συνθηκες χωρισ σταθερο ωραριο ενω δεν διευκρινιζαν αν θα εδιναν μεροκαματο η αν οι εργατες θα πληρωνονταν με το κιλο κλπ.
    “ 500 αλλοδαποί αγρεργάτες στα αγροκτήματα της περιοχής Νεοχωρίου, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια διαρροή εισοδήματος προς το εξωτερικό. Οι 500 εργάτες λαμβάνουν καθημερινά  30 ευρώ ημερομίσθιο έκαστος, "
    Ετσι ειχαν πει. ( οι ανακοινωσεις στα χωρια που ειδαμε για να παμε στην συναντηση μιλουσαν για για 30 ευρο μεροκαματο). Αλλα στη συναντηση μιλησαν για μεροκαματο 25 ευρο και λιγοτερο, Κ για ωραρια αδιευκρινιστα ( που σε περιπτωσεις φορτωσης μπορει να φτανουν τις 15 ωρεσ χωρισ καμια αναφορα σε δευτερες βαρδιες η υπερωριες σε εργατεσ που θα εβαζαν τις βενζινεςσ τους για να πανε στα κτηματα σε αποστασης μεχρι κ μιας ωρας απο αιτωλικο, μεσσολογγι , αστακο κ αλλου). Φαινεται οτι δημοσ κ παραγωγοι κοστολογουν τους συντοπιτες τους ( που θελουν δηθεν να ενισχησουν) φτηνοτερους απο τους αλλοδαπους που χρησημοποιυσαν τοσο καιρο. Ισως απλως δεν μπορουν να χρησιμοποιουν αλλοδαπους πλεον γιατι εγινε πιο αυστηρα τα προστιμα για την ανασφαλιση εργασια και ψαχνουν φτηνοτερα εργατικα χερια στους ημεδαπους. Η ολη συναντηση ηταν κατι παραπανω απο κοροιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο