Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Έχασε» το δημοτικό συμβούλιο ο Πυθαγόρας Σαμαράς μετά και την Ανεξαρτητοποίηση Λυμπεράτου

Ανεξαρτητοποίηση Λυμπεράτου
        Φυλλορροεί η παράταξη του δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου
      Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού δυμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λυμπεράτος ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου. 
    Στην επιστολή παραίτησής του από την παράταξη της πλειοψηφίας που διαβάστηκε στη συνεδρίαση κάνει λόγο κακοδιαχείρηση, καθυστέρηση στα μεγάλα θέματα του δήμου και υστέρηση στα ζητήματα της καθημερινότητας........



         Ακόμη εξηγεί πως από την παράταξη της πλειοψηφίας λείπει η συλλογικότητα, «αφού δεν συνεδριάζει». Τέλος τονίζει ότι στη δημοτική αρχή επικρατεί άκρατος εγωισμός… 
     Παράλληλα ο Σπύρος Λυμπεράτος κατέθεσε και μια γραπτή ερώτηση με ιδιαίτερο νόημα. Ζητά να μάθει αν από τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο δήμο και την «Αστακός Terminal» που διαχειρίζεται το Πλατυγιάλι η εταιρεία έχει καταβάλλει το ποσά στο δήμο από το 2006 μέχρι σήμερα.

     Νωρίτερα στη συνεδρίαση ο Σπύρος Λυμπεράτος είχε αντιπαράθεση με την αντιδήμαρχο Ντίνα Σαμαρά με αφορμή την ερώτησή του σχετικά με τη νομική εκπροσώπηση του δήμου στα δικαστήρια. 
     Η κα Σαμαρά απάντησε πως ο δήμος με τους τρεις νομικούς εκπροσώπους που έχει, έχει γλιτώσει 500.000€ από δικαστικές αποφάσεις και επιτέθηκε στον κ. Λυμπεράτο λέγοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν ζήτησε να ενημερωθεί για ό,τι ήθελε και πως δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις της παράταξης.
       Πάντως η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μετά και την τελευταία ανεξαρτητοποίηση. 
      Είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποίησεις των Κατσιπάνου, Γαζέτα, Καϋμενάκη. Πλέον η παράταξη Σαμαρά για να περάσει το ο,τιδήποτε από το δημοτικό συμβούλιο να καλείται να πείσει κάποιους από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τ. Κατσιπάνος στη διάρκεια της συνεδρίασης είπε με νόημα απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Λύτρα. «Δεν είμαστε πια μειοψηφία, είμαστε πλειοψηφία»…


2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΧΑΜΕ Ν ΛΕΓΑΜΕ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ Μ....ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ οτι μετα την απαντηση που περιμενεις(αν σου δοθει) θα βγεις και θα πεις κατι για το θεμα αυτο .Γιατι δεν νομιζω οτι τυχαια κατεθεσες τετοια ερωτηση ; ακομη και αν δεν σου δοθει εισαι υποχρεωμενος απεναντι στους κατοικους του δημου να τους πεις τι γνωριζεις..επαναλαμβανω εχεις υποχρεωση ΗΘΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο