Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

      Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής συνελήφθη λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, όπως επίσης και πέντε βουλευτές του κόμματος, για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Της Εύας Καραμανώλη

       Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αποχωρούν από τον Άρειο Πάγο μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
       Πριν από την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών – πιθανότατα διά της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης– βρίσκεται η εκτεταμένη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη αναφορικά με έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.........



     Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τους τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν ανώτατες δικαστικές πηγές, «είναι καλά δεμένη».
       Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες προοιωνίζονται ραγδαίες, καθώς από τις άρσεις τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, τις καταθέσεις θυμάτων επιθέσεων, αλλά και από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες –πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής–, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συγκεντρώσει ισχυρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πρόκειται για «δομημένη ομάδα με ιεραρχία» και στοιχειοθετείται το κακούργημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».
      Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς και ως διαφαίνεται, σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού πιθανότατα προηγηθεί η εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται τα «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων. Στο ίδιο πόρισμα εκτιμάται ότι θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.
       Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της έρευνας επισήμανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαραλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νεοναζιστές» και τόνισε ότι «είναι κοινή πεποίθηση πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται».
      Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Θα κάνω το καθήκον μου», απάντησε. Πέραν του κ. Παππά, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθαν οι Ηλ. Κασιδιάρης, Παν. Ηλιόπουλος, Ελένη Ζαρούλια. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010. «Καταθέσαμε φάκελο που κλείνει στη φυλακή το ΠΑΣΟΚ, ένα ανήθικο κόμμα το οποίο καταλήστεψε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Χρ. Παππάς, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι». Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε μέσω twitter. «Μας κάνει μήνυση ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης. Σιγά μη φοβηθούμε».

        Ενας ακόμη μάρτυρας, ο τρίτος κατά σειρά, κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, επέβαινε ένα ακόμη άτομο. Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται να καθησύχασε τους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας και να τους είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο