Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ARTηρια Λευκάδας: έκθεση “The Greek File” του Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz

27 Σεπτεμβριου-11 Οκτωβριου 2013          
William Abranowicz, “The Greek File”
     Το Photometria Festival σε συνεργασία με το Athens House of Photography και την ARTηρια έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση The Greek File του Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz στην Λευκάδα.
      Ο William Abranowicz είναι φωτογράφος εδώ και 40 χρόνια. Η δουλειά του περιλαμβάνεται σε δημόσιες, σε εταιρικές και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, όπως η National Portrait Gallery του Μουσείου Smithsonian, η National Portrait Gallery του Λονδίνου.............

 
   ...το Μουσείο Getty, η Menil Collection Library, η Bibliothèque Nationale, το Internation Center of Photography, The Museum of Art at RISD, το Newark Museum, το Thessaloniki Museum of Photography, και το Goulandris Museum στην Ελλάδα. Οι εκθέσεις του περιλαμβάνουν: Benrubi Gallery (Νέα Υόρκη), The Witkin Gallery (Nέα Υόρκη), Photographer’s Gallery (Λος Άντζελες), Afterimage (Ντάλας), The Thessaloniki Museum of Photography (Ελλάδα), The Skopelos Center for Photography (Ελλάδα), Batagianni Gallery (Ελλάδα), and Camerawork (Berlin). 
        Ως φωτογράφος συνέβαλλε στο Condé Nast Traveller για 20 χρόνια και το έργο του έχει εμφανιστεί σε σχεδόν κάθε μεγάλη δημοσίευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία συμπεριλαμβανομένων των New York Times Magazine, Vanity Fair, Elle Décor, Architectural Digest, Vogue, Town and Country, Bon Appetit, Martha Stewart Living, και Gourmet. 
      Έχει δημιουργήσει επιτυχημένες καμπάνιες για τη Ralph Lauren Home Collection, Rolex, Eddie Bauer, Eddie Bauer, Estée Lauder, IBM, Banana Republic, Giorgio Armani, Merrill Lynch, και Target.  Έχει συγγράψει βιβλία με τους Jeffrey Bilhuber, Alice Hoffman, Martha Stewart και Alan Wanzenberg. 
       Αυτή την περίοδο δουλεύει σε δύο νέα βιβλία/ projects: Ένα περιοδικό των εκτεταμένων ταξιδιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, και μια μονογραφία για την οικογένειά του. Είναι απόφοιτος του School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη και νωρίς στην καριέρα του υπήρξε βοηθός των φημισμένων φωτογράφων P. Horst και George Tice. Ως master printer, ο Αbranowicz εκτύπωσε έργα των Edward Steichen, Hosrt, George Hoyningen-Huene, και miachael Disfamer. Δίδαξε φωτογραφία στο Parson School of Design και στο New School, καθώς υπήρξε και καλλιτέχνης - in residence στο Peters Valley sto Layton, New Jersey.
    O Abranowicz  ασχολείται με την ταξιδιωτική και αρχιτεκτονική φωτογραφία  και είναι συνεργάτης πολλών εντύπων όπως τα Conde Naste Traveler, Esquire, Vogue, NYT Magazine και Architectural Digest.
     Έχει φωτογραφήσει επανειλημμένως την Ελλάδα και η έκθεση περιλαμβάνει το σύνολο της δουλειάς του για την χώρα μας, από το 1988 έως και το 2007.
     Ο William Abranowicz έχει εκδόσει και δύο βιβλία για την Ελλάδα, το “The Greek File”, με εισαγωγή του Edmund Keeley και το “Hellas, Photographs of Modern Greece” με εισαγωγή του Louis de Bernieres.
          Ο Abranowicz ζει στο Bedofrd της Νέας Υόρκης. Εκπροσωπείται από την Art + Commerce.


καθημερινά: 19.00-21.00 
είσοδος ελεύθερη

τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο