Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ο Αστακός, o εμίρης και η κακομοιριά μας…

     Ούτε λίγο ούτε πολύ, ρεπορτάζ Αθηναϊκού καναλιού στον Αστακό, υποστηρίζει πως οι εργασίες στην Οξειά ξεκινούν από τεχνική εταιρεία του εμίρη του Κατάρ. Τι ξενοδοχεία, τι υποδομές…  Αυτά τα λένε ευθαρσώς κάτοικοι του Αστακού, που όπως φαίνεται «στήθηκαν» για τα καλά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
       Είπαμε πως καλή είναι η υπερβολή και η ωραιοποίηση για να «πουλήσει» ένα θέμα, αλλά εδώ πήγε η ανακρίβεια, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο, σύννεφο… Μέχρι και ότι ο εμίρης είναι ένας φιλικός τύπος, που αγόρασε ψάρια από τον Αστακό, αν και ο άνθρωπος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην παραλιακή κωμόπολη!.................



    Είδαμε ακόμη καλοχτενισμένη την αντιδήμαρχο επί των πολιτιστικών να εκστομίζει σωστά μια φράση για τα καλά που φέρνει ο εμίρης στην περιοχή, ενώ οι υπερβολές συνεχίστηκαν με τα περί αγοράς και άλλων νησιών, πράγμα που επίσης δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. 
        Άσε που με την Οξειά ο Αστακός λίγη σχέση έχει, αφού το νησάκι βρίσκεται σε περιοχή απέναντι από την Κατοχή του Μεσολογγίου και ανήκει διοικητικά όπως όλες οι  Εχινάδες (πράγμα οξύμωρο) σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και όχι στην Αιτωλοακαρνανία.
        Καλά θα κάνουν λοιπόν όσοι θέλουν να προβάλλουν τον Αστακό, να κοιτάξουν τις αυθαίρετες κατασκευές που φύτρωσαν και πάλι φέτος σε όλο τον παραλιακό άξονα της περιοχής (σ.σ. το agriniopress.gr δέχθηκε ακόμη και απειλές από ανώνυμους για τα σχετικά του ρεπορτάζ) και να σκεφτούν λίγο εάν του εμίρη τελικά του «γυάλισαν» οι ομορφιές της περιοχής, ή τα πετρέλαια στο Ιόνιο και το Πλατυγιάλι…
       Δεν έχουμε καμιά διάθεση να αποδομήσουμε το ρεπορτάζ, αλλά όσοι ντόπιοι -και όχι μόνον- το είδαν μάλλον θα απόρησαν με την ελαφρότητα του θέματος.

Π.Η.Τ.

Δείτε Ξανά το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο