Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Παραμένει το «καυτό» θέμα του Σχεδίου Πόλης στο Μεσολόγγι

      Συνεδρίασε, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι όπως σας είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα. Το Συμβούλιο ασχολήθηκε με την συζήτηση των  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Κάποια από αυτά λόγω ελλιπών στοιχείων απερρίφθησαν και εστάλησαν στους Δήμους για επανέλεγχο και κάποια άλλα εγκρίθηκαν..........

 
      Δικαιολογημένος ο τίτλος της εφημερίδας μας «Το Συμβούλιο μπορεί!!! Ο Δήμος θέλει?» καθ΄ότι όπως φάνηκε στην πορεία της συζήτησης θα μπορούσε ο Δήμος Μεσολογγίου να θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης το «καυτό θέμα» της αναθεώρησης του υπάρχοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου της Πόλης του Μεσολογγίου που από το 1864 παραμένει ως είχε.
       Λόγω της αδιαφορίας των Δημοτικών Αρχόντων ο πολίτης αυτής της Πόλης δεν μπορεί να οικοδομήσει σε κάποια οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.) που δεν έχει γίνει η σχετική ανασύνταξη-αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης. 
      Παράδειγμα η συρμή- δίαυλος από την Κλείσοβα στην Πλώσταινα όπως και ο δρόμος από την πρώτη Καμάρα προς την Τουρλίδα παρ΄ότι κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1900 παραμένουν σήμερα χωρίς την σχετική τροποποίηση. Ο Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου έχει στην κατοχή του οικόπεδο για ανέγερση του Λαογραφικού Μουσείου Μεσολογγίου, που εδώ και χρόνια, με δικά του χρήματα, προσπαθεί να φτιάξει το Λαογραφικό Μουσείο, δυστυχώς η διαδικασία που έκανε πρόσφατα μέσω της Πολεοδομίας του Δήμου Μεσολογγίου μετά από παρέλευση περίπου ενός έτους ο φάκελος «ετέθει εις το Αρχείον». 
    Ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα καταλάβει τις παραλείψεις του έτσι ώστε να προχωρήσει σύντομα στην αναθεώρηση όλων αυτών των θεμάτων.

Χ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο